2009-12-18 13:10:12• hírek • Ferenczi Noémi

Vasárnap Ünnepváró

A Szatmárnémeti MADISZ és az Aranykapu Kulturális Egyesület december 20-án, délután 4 órától szervezi meg a X. Karácsonyi Ünnepváró elnevezésű rendezvényét a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

Az ünnepváró létrehívó alapgondolata a családi élet újraélesztése volt: megismertetni a gyermekekkel az ünnep igazi varázsát.
"Több száz fős gyermek-játszóházról van szó. Mint ahogyan az elnevezés is jelzi, az ünnep, azaz a karácsonyvárás tölti be a központi szerepet. Megannyi kis alkotóműhelyben készülnek majd a karácsonyi hagyományos és új eszközök: ajándékdobozok, krumplipecsétes csomagolópapírok, arany, ezüst és gyémánt angyalkák, szőttes asztalterítők, asztaldísz, mézeskalácsdíszek, szaloncukor, képeslap"- tudtuk meg Ilonczai Annamária főszervezőtől.

Az Aranykapu Kézműves Kuckóban ezúttal is hagyományos kézművestechnikákkal lehet majd ismerkedni: csuhé- és gyékényfonással, hímzéssel és gyöngyfűzéssel. Az elmúlt héten az Aranykapu Játszóházban fűzfavesszőből font betlehemet készítettek a gyerekek és a szüleik. Az elkészült betlehemet az ünnepvárón ugyancsak a kuckóban lehet majd megtekinteni.

A foglalkozásokon való részvétel lehetővé teszi, hogy a gyermek felismerje az alkotás, a valami új létrehozásának örömét. Az alkotás öröme feledhetetlen napot szerez a gyermeknek. Ugyanakkor az alkotás öröme felkelti érdeklődését a barkácsolás („csináld magad") iránt, így a gyermek képes lesz hasznosan eltölteni szabadidejét - tette hozzá.


Több száz gyermek vett részt a tavalyi rendezvényen
Több száz gyermek vett részt a tavalyi rendezvényen


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: