2010-01-04 15:38:23• hírek • Gozner Gertrud

Vásárlás közben érte a halál

A szilveszteri időszakban, december 31 és január negyedike között összesen 550 személyt láttak el a Megyei Kórház Sürgősségi Osztályán - derült ki az egészségügyi intézmény által kibocsátott közleményben.

Korosztályokra lebontva 424 felnőtt, és 126 gyermek szorult orvosi beavatkozásra. Szilveszter éjszakáján 47 páciens fordult meg az osztályon, 43 felnőtt és négy gyermek. A legtöbben emésztési problémákkal keresték fel a kórházat, illetve sok volt az ittas állapotban bevitt személy is.

Január harmadikáról negyedikére virradó éjjel, 23 óra körül egy négytagú családot szállítottak be a sürgősségi osztályra. A két felnőtt és a két kislány szédülésre és hányingerre panaszkodott, az orvosok pedig enyhe szénmonoxid mérgezést diagnosztizáltak. Négy-öt órai ellátás után a tünetek enyhültek, míg teljesen el nem múltak, és a család a reggel folyamán hazatérhetett az otthonába.

Hasonló mozgalmas napokat tudhat maga mögött a Szatmár Megyei Mentőszolgálat. December 31 és január harmadika között 259 esetben riasztották a mentőket, ebből 87 volt a sürgősségi beavatkozások száma. Többek közt szívleálláshoz, fizikai erőszakhoz és öngyilkossági kísérlethez hívták ki őket.

Egy 55 éves férfi vásárlás közben, az egyik szupermarketben lett rosszul. A kiérkező mentők azonban már nem tudták újraéleszteni az áldozatot. Szilveszter napján egy 19 éves fiatal kísérelt meg öngyilkosságot egy penge segítségével, míg az újév másnapján egy negyven éves férfi próbálta meg felakasztani magát. Mindketten túl vannak az életveszélyen. Az elmúlt négy napban 24 baba jött világra a kórház szülészetén, 14 fiú és 10 kislány.



Mozgalmas napokat tudhat a háta mögött a megyei mentőszolgálat is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: