2010-09-28 22:14:38• hírek • Szatmár.ro

Vásár-árak Aranyosmeggyesen

Igen nagy volt a forgalom a keddi, aranyosmeggyesi állatvásárban.

Nem csak eladók, vásárlók is szép számmal kilátogattak a vásárba kedd délelőtt: a megye mellett Máramarosból is érkeztek árusok és vevők. Bár hivatalosan csak október elsejétől árusíthatók sertések az állatvásárokban, a megyei álletegészségügyi igazgatóság engedményt tett: hamarabb bevezette ezt a rendelkezést.

A kínált hízófelhozatal nagy hányadát egy máramarosszigeti felvásárló szállította el: a kupec „szemre" 5,-6,5 lejt fizetett élősúlyban kilónként a vágásra érett sertésekért. Úgy tűnik, a tél közeledtével egyre nyilvánvalóbbá válik az emberek pénztelensége, ezért tovább csökkennek a sertésárak tájegységünkben.

Malacokban is bőven lehetett válogatni: 80-100 lejért lehetett hazavinni a kisebb jószágokat. A máramarosiak elsősorban a bikaborjakat keresték a vásárban: a 100-110 kilgrammos állatok 1000-1200 lejért cseréltek gazdát, a három-négynapos „tejesborjúért" 600-700 lejt kértek.

A jobban tejelő fejősteheneket 2000-2200 lejért kínálták megvételre. Ezeket kevésbé vásárolták, hiszen az ősz közeledtével komoly tehertételt jelent a gazdák számára a jószágok takarmányozása. A lovak elsősorban a kupecek között, cserebere alapon keltek el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: