2010-09-08 15:18:59• hírek • Szatmar.ro

Vásár és nagybani lerakat Szatmárnémetiben

Amint arról már beszámoltunk, Szatmárnémeti központjába ezentúl pénteken és szombaton helyet kapnak a hagyományos mezőgazdasági termékek.

Pop Ioan, az alakuló Hagyományos és Ökologikus Termékek Szatmári Termelői Szövetségének vezetője valamint Ilyés Gyula, a megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatót tartott a témában. Amint megtudhattuk, már igen közel állnak a terv megvalósításához, hiszen e hét péntekén kisebb hivatalos megnyitóval indul be az említett vásár. A helyszín nem mindennapi, hiszen az Október 25-e téren, a Közigazgatási Palota és a Szakszervezetek Művelődési háza között húzzák majd fel az árusok sátraikat.

Pop portálunknak elmondta: a hangsúlyt a szatmári termékekre fektetik, és arra, hogy valóban a termelők vegyenek részt ezen, ezért csupán azok a termelők árulhatnak a városközpont e részén, akik a mezőgazdasági igazgatóságtól beszerezték igazolásukat arra vonatkozóan, hogy valóban hagyományos termékeket állítanak elő, ugyanakkor tagjai kell legyenek a Hagyományos és Ökologikus Termékek Szatmári Termelőinek Szövetségének.

Arra a kérdésünkre, hogy bővíthető-e a tagok száma, a vezető azt válaszolta, hogy jelenleg 34 személy tartozik a szövetségbe, de természetesen ezek száma bővíthető. A vásár kialakítására már megtették a szükséges lépéseket, hiszen mint elmondta, annak érdekében, hogy a hagyományos termékeket egy rendezett területen bocsássák áruba, már megvásárolták a 34 darab egyforma sátrat az egyik nagy bevásárlóközpontból.


 két vezető az új vásárokról nyilatkozott
A két vezető az új vásárokról nyilatkozott


A hivatalos megnyitó pénteken 12 órától kezdődik és hozzávetőleg 19 óráig tart. Másnap reggel 8 órától szintén 19 óráig várják majd a vásárlókat az árusok.

Ilyés Gyula polgármester elmondta, ez a szokás más városokban már működik. A szatmárnémetiből nem fog hiányozni a helyi pálinka, gyümölcs, zöldség, a péktermékek, de ugyanakkor a tej, hús, illetve a méz és hagyományos sütemények sem. A tél beköszöntével karácsonyi vásár hangulatát is nyújthatja a szatmáriaknak. A városvezető egy másik újítást is felvezetett, méghozzá a Magnólia úton létesítendő nagybani vásárt.

Az autópiac helyén létesítendő piacot talán már jövő hétvégén beindíthatják. Még nincs leszögezve, milyen napokon is tartják majd a továbbiakban, hiszen az is szóba került, hogy olyan napokra szervezzék, amikor nem ütközik a fentebb említett vásárral.

Ennek az új piacnak a létesítése a polgármester szerint felszabadítana kissé az 1-es számú élelmiszerpiacot, hiszen ezentúl a nagyobb mennyiségű árúval már a Magnólia utcára költöznének az árusok. Az elgondolás szerint a lakosság számára olcsóbb árút jelentene a nagybani vásár, bár Ilyés szerint az árakat a piac alakítja.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: