2008-12-15 15:24:37• hírek • Szatmár.ro

Megnyílt a vásár

Egészen december 23-ig várják a néphagyomány kedvelőit, a Coposu sétányon felállított kézműves vásárra, ahol idén is beszerezhető néhány különleges karácsonyi ajándék.

Hétfőn nyílt meg immár negyedik alkalommal, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében a Karácsonyi Kézműves Vásár és Mesterségbemutató, amelynek célja felhívni a figyelmet egy emberibb, élhetőbb világra, a feledésbe merült népi mesterségek újjáélesztésével.

A vásáron, hazai és határon túlról érkezett népi-, és iparművészek termékeit vásárolhatjuk meg, amelyek különleges karácsonyi ajándékként szolgálhatnak. Naponta 10 és 20 óra között több mint 15 kézműves stand várja az érdeklődőket. A kézműves vásár ideje alatt több alkalommal is megtekinthetjük Cserey Csabcsi és tanítványa, Föld Tibi „Vásári Játékok" című előadását.

A karácsonyi vásár kapcsán december 21-én, vasárnap 16 órától a Szatmárnémeti Madisz, és az Aranykapu Kulturális Egyesület, Karácsonyi Ünnepvárót szervez a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. Az eseményen csuhézással, nemezeléssel, szalmafonással, gyöngyfűzéssel, üvegdíszek- és fenyősallangok készítésével várják a szülőket és kisgyerekeket. Az ünnepvárón a sepsiszentgyörgyi Folker együttes biztosítja majd a kiváló zenét.

Megnyílt a Karácsonyi Kézműves Vásár Szatmárnémetiben.

Tizenöt kézműves stand várja a néphagyomány iránt érdeklődőket.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: