2009-04-03 12:41:40• hírek • Parajdi Andrea

Vásár a Coposu sétányon

A régi és új központot összekötő Coposu sétány lesz idén a helyszíne a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Tavaszi Kézműves Vásárnak.

A szabadtéri vásárt az Aranykapu Kulturális Egyesült szervezi, idén április 6 és 18 között, naponta 10-től 20 óráig. A vásár úgy a magyar, mint a román húsvét idején is látogatható lesz. A standokat időszakosan bezárják a magyar húsvét szombatjától egészen húsvét hétfőig, majd a vásár a román nagyhét keddjén tovább folytatódik, s az ortodox húsvét szombatjáig tart.

A Tavaszi vásáron idén elsősorban húsvétot idéző míves alkotásokat lehet beszerezni kosarakat, ünnepi terítőket, írott és festett tojásokat, szalma és szárazvirágokat. Ezek mellett azonban kaphatóak lesz különféle ékszerek, övek, bőrtáskák, rusztikus ruhák gyapjúszőttesek, egyéb használati tárgyak. A finom ízek kedvelői mézet és mézespogácsát is vásárolhatnak, illetve farkaslaki kürtőskalács is kapható lesz.

Az esemény ideje alatt április 7-én kedden és április 15.-én szerdán 14.00 órai kezdettel, a járókelők kisebb utcai előadás szem-, és fültanúi lehetnek Cserei Csaba és tanítványa, Földi Tibi a Vásári Játékok című előadást mutatják be.

A vásárt megelőzően április 5-én, virágvasárnap napján 16 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, a Szatmárnémeti Madisz és az Aranykapu Kulturális Egyesület hagyományszerűen Húsvéti Ünnepvárót szervez. Az Aranykapu Kézműves Műhelyben kézműves foglakozásokon vehetnek részt a gyerekek és szüleik. Céljuk megismertetni a kicsikkel a természetes alapanyagokat és a hagyományos kézműves technikákat, amelyek lehetővé teszik az ünnephez kapcsolódó alkotások elkészítését, mint például csuhévirágok, tojástartók, agyagtojások, bőrkarkötők előállítását.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület idén is megszervezi a Tavaszi Kézműves Vásárt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: