2010-12-11 11:07:34• hírek • M. T. R.

Vásárolva segítenek

A Nagykárolyi Down Alapítvány hosszú évek óta gondoskodik a beteg fiatalokról. Immár több mint 11 éve alakult meg.

Eleinte mint klub segített, majd alapítvánnyá nőtte ki magát. Székhelyén, a Munkaterápiás Foglalkoztató Központban minden hétköznap hasznos időtöltést biztosítanak tagjaiknak. Hargitay Erzsébet oktató, az alapítvány alapítóelnöke elmondta, hogy ketten dolgoznak náluk főállásban, az ő bérüket a megyei önkormányzat állja. Ugyanakkor szerencsére tucatnyi önkéntes segíti a munkájukat. S ami a legfontosabb, foglalkozásaikra a fiatalok nagyon szeretnek járni.

Az ott elkészített ajándéktárgyakat lehet ma estig megvásárolni a kaplonyi kultúrotthonban. Ugyanakkor számos egyéb tárgyhoz, köztük jóminőségű játékokhoz, ruhaneműhöz és lábbelihez is hozzá lehet jutni. Az alapítvány ugyanis egy németországi egyesülettől szokott kapni ilyen jellegű termékeket, s ezeket árusítja. Illetve nem is egészen lehet azokat megvásárolni, hanem adományozás fejében vihetők haza.


Vásárolva segíteni


Ottjártunkkor javában zajlott a kirakodóvásár. A különféle árukkal megrakodott standok között húszan-harmincan válogattak. Amint többen is mondták, mindig szívesen segítenek. Különösen örömmel adományoznak, a jónevű alapítványnak. S ha cserébe még néhány holmit is megvásárolhatnak, az már csak hab a tortán.

Az összegyűlt adományokat az alapítvány tevékenysége fedezésének költségeire fordítja. Estig tart a vásár, aki teheti, menjen ki a kaplonyi kultúrotthonba, hiszen szórakozva, vásárolva lehet segíteni.


Vásárolva segíteni

Vásárolva segíteni

Vásárolva segíteni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: