2008-12-07 16:52:25• hírek • Parajdi Andrea

Még fizethetünk a régi adótarifákon

Mint ismeretes, a kormány a napokban megnövelte az autók után fizetendő regisztrációs adót. Az új tarifák, amelyeknek mértékei még pontosan nem tisztázottak, december 15-én lépnek életbe. A Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal pénztáránál a hét folyamán kígyózó sorra számítanak.

-Már a kormánydöntés után feltűnően többen fizették be a regisztrációs adót, mint azelőtt. Ezen a héten is tolongó tömegre számítunk - tájékoztatott Gergely Lajos, a Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal alelnöke.

 

Az utóbbi hónapokban a kormány egy olyan elképzelést próbált megvalósítani, mely szerint az Euro 4-es autók után ne kelljen környezetszennyezési adót fizetni. A kormányrendelet akkor léphet életbe, ha az Európai Bizottság is rábólint a Román Parlament előterjesztésére, amely ezidáig még nem valósult meg - mondja Gergely. Sok autótulajdonos várta az Euro 4-es autók adómentessé válását, így nem is igyekezett bejegyeztetni a gépjárművét. Most, hogy megszületett az újabb döntés, mely szerint december 15-tól akár duplájára is növekedhet a regisztrációs adó, többen megpróbálják még a régi áron kifizetni a kötelező összeget.

-Még semmilyen hivatalos dokumentumot sem kaptunk a Pénzügyminisztériumtól, tehát egyáltalán nem tudjuk megmondani mennyivel kell majd többet fizetni. A kormánydöntés úgy hangzik, hogy emelkedni fog az adótarifa minden régi autó után, ebben csupán annyi a különös, hogy az egy hónapnál idősebb autók már réginek számítanak - fejti ki Gergely.

Az aligazgató elmondta, az adóbefizetők megnyugodhatnak, mivel mindenkitől elveszik az iratokat, akik december 15 előtt fizetni akarnak, csupán el kell viselniük a pénztárnál lévő kellemetlen zsúfoltságot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: