2018-10-24 12:05:19• hírek • Bede Emőke

Városszerte komoly károkat okozott a viharos erejű szél FRISSÍTVE

Kétségtelenül megérkezett városunkba az ősz: az eddigi kellemes, szinte nyárutónak is tekinthető meleget felváltotta a borongós időjárás hűvös reggeleket és esőzést hozva magával.

Utóbbival kéz a kézben érkezett a viharos erejű szél, mely Szatmárnémeti több pontján is komoly károkat okozott. A Burdea kereszteződésben például a körforgalom kijelölésére használ műanyag elemeket mozdította el helyükről, de az itt található egyik üzlet cégtábláját is letépte. A nagyméretű táblát csak a magasban futó kábelek óvták meg attól, hogy a járdán millió darabja törjön. A gyalogosokra leselkedő veszélyt végül a tűzoltók hárították el.




Máshol fákat tépázott meg a szél, több helyen kisebb-nagyobb ágak törtek le. A 16-os lakónegyedben pedig egy tömbház tetőszerkezetét rongálta meg az erős szélfújás. Tehát ne csak ernyőnket markoljuk ilyenkor szorosabban, hanem arra is figyeljünk, nehogy felülről érkezzen váratlan és veszélyes meglepetés.

 


FRISSÍTÉS: idő közben a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség is elkészítette mérlegét: három tömbház és egy templom tetőszerkezetét rongálta meg a szél, egy másik tombház szigetelését megbontotta, a Május 9. utácban egy fát döntött a kábelekre, a Gorunului utcában egy faoszlop dőlt ki, illetve a Károlyi úton, a Burdea kereszteződés közelében, egy üzlet reklámtábláját is letépte a szél. Az ISU szóvivője szerint az esetek nagyon rövid időintervallumon belül történtek, de mindegyiket sikerült orvosolni. Személyi sérülésről egyelőre nem érkezett tájékoztatás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: