2009-05-12 14:19:30• hírek • Ferenczi Noémi

Városnapra készen lehet

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, a városnapokra elkészülhet a Kossuth-kert modernizációja, mely keretében kitisztítják a tavat, rendbe teszik a zöldövezetet.

Két évvel ezelőtt még csak feltételes módban beszélhettünk a Kossuth-kert rendbetételéről, a Közfürdő rehabilitációjáról. Most azonban javában folynak a Közfürdő épületének modernizációs munkálatai, a tó illetve a zöldövezet rendbetételének megkezdése csak néhány nap kérdése.

Ez utóbbit korábban az anyagi források hiánya, a munkálatok elvégzésére kiírt licit érvénytelenítése késleltette. Amikor már biztossá vált, hogy kormánytámogatásból biztosított a modernizációhoz szükséges összeg, érvényteleníteni kellett a licitet. Második nekifutásra hat cég tett ajánlatot a munkálatok elvégzésére.

 

Mostanra kihirdették a versenytárgyalás nyertesét, a Rosu Compani céget, mely 420 ezer lejért fogja elvégezni a munkálatokat. Amennyiben nem nyújtanak be fellebbezést a vesztes cégek, már ezen a héten sor kerülhet a szerződés aláírására, illetve napokon belül a munkálatok megkezdésére, így talán városnapokra új arculatot kaphat a városnak ez a része - tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől, a bizottság elnökétől.

Közben megkezdődött a Közfürdő közművesítésének közbeszerzési eljárása, ami azt jelenti, hogy a nyertes cég fogja beszerelni a víz-, gáz- és áramhálózatot. A licitre két cég jelentkezett, mégpedig a Samgec és a Dominium kft. A munkálatok értéke 350 ezer lej, plusz áfa. Hamarosan sor kerül a nyertes kihirdetésére - tette hozzá Kereskényi.


A szigeten ártézikutat fognak létrehozni

A szigeten ártézikutat fognak létrehozni


A Közfürdő közművesítésére is közbeszerzési eljárás van folyamatban

A Közfürdő közművesítésére is közbeszerzési eljárás van folyamatban


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: