2009-08-07 11:46:23• hírek • Parajdi Andrea

Városnapok Csengerben

Több napos rendezvénysorozattal ünneplik augusztus 15 és 21 között Csenger Napjait.

A programsorozat augusztus 15-én Művészeti Alkotótáborral veszi kezdetét, amelyet a Múzeumban szerveznek meg. Augusztus 16-án, labdarúgó tornát tartanak a Városi Sportpályán. Augusztus 19-én kulturális rendezvényekkel várják az érdeklődőket, 17:30 órai kezdettel Tamus István festőművész akvarell kiállítására került sor a Polgármesteri Hivatal dísztermében, majd 19 órától a református templomban a Szatmári Zenei Napok Egyesület komolyzenei koncertet ad.

Az igazi ünnepi hangulat természetesen augusztus 20-án, az államalapítás napján lesz, amikor a reggeli óráktól kezdődően egészen éjfélig programokkal készülnek.

Augusztus 20-án, 8 órától egészen éjfélig megnyitják a Csenger és Óvári közti zöldhatárt, ahol kerékpárral, vagy gyalogosan ismét át lehet kelni a szomszéd város Szent István napi ünnepségére. 10 órai kezdettel ünnepi istentiszteletet tartanak a református templomban, s szintén 10 órától sakk-, és asztaliteniszverseny startol a Városi Sportcsarnokban.

Egy órával később a Szent István téren ünnepel Csenger városa, ahol az új kenyér megáldása a fő tradíció, amelyet Bartha Gyula református esperes végez el. Ünnepi szónok lesz Gazda László, az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Az ünnepség után Erdély kincsei címmel nyílik kiállítás a múzeumban, Reha József és Reha Márk szatmárnémeti fotóművészek képeiből, majd 14 órától lovas felvonulást tartanak.

A Szent István téri nagyszínpadon 15 órától a Street Dance School táncbemutatójával indul a program, a produkciót a Szabolcs Néptáncegyüttes fellépése követi, majd 16 órától az Orfeusz Egyesület Citerazenekara mutatkozik be és velük párhuzamosan a fehérgyarmati Kürtgyarmat Egyesület lovas-íjász bemutatót tart. 16:30-kor a Reflex együttes, az Orfeusz Egyesület fiatal rockbandája koncertezik, 17 órától pedig a Fate-Rockké, a csengeri retro zenekaré a színpad.

Az esti koncertek sorát 19 órától a negyedik Megasztárból ismert Lakatos Krisztián nyitja meg, majd a népszerű Unique együttes lép színpadra. 20 órától operettgálával szórakoztatja a közönséget a Budapesti Operett Színház, majd a hagyományszerűen 22 órától tűzijátékkal zárják az államalapítás ünnepét.

Az óváriak örömére augusztus 21-én is nyitva áll majd a Szamos töltés melletti zöldhatár, 8 és 20 óra között a csengeri Zsigmondi nagyvásárra látogathatnak át.


Lakatos Krisztián és az Unique együttes is fellép a Csengeri Napokon.
Az Unique együttes augusztus 20-án, 20 órai kezdettel koncertezik Csengerben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: