2011-05-23 12:15:11• hírek • Póti Orsolya

Városnap egy kicsit másként

A Szatmárnémeti Kulturális Napok keretében immár tizenötödik alkalommal kerül sor a városnapi rendezvénysorozatra a G.M. Zamfiresu Kulturális Központ és a Polgármesteri Hivatal szervezésében. Május 28-án több olyan kulturális kezdeményezésekre kerül sor, amelyek a szabadidő hasznos időtöltését célozzák, valamint az ezt megelőző napon is különböző programokkal várják a kikapcsolódni vágyókat.

Egy kellemes és egyszerű kulturális esemény lesz az idei városnap, mely a hagyományos koncertek mellett több kulturális eseményre - kiállításra, kézműves vásárra, szimfonikus koncertre - hívja meg a szatmári közönséget.

- A köztudatban az áll, hogy a városnap Szatmárnémeti legfontosabb kulturális eseménye, bár ez nem egészen így van, hiszen az elmúlt években nem is volt annyira kultúra-központú. A városnap népszerűnek népszerű, de egyre inkább veszít varázsából, éppen ezért úgy gondoltuk, idén több kulturális programot szervezünk egy kellemes hétvége keretében - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Maria Magdalena Matei, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ sajtóreferense.

A rendezvény összköltsége a tavalyihoz képest nem változott: idén is 150.000 lejből oldották meg a szervezést. Arra is figyeltek, hogy ne valósítsanak meg olyan programokat, amelyeknek az elmúlt évek során nem volt nagy érdekeltsége, ezért 13 és 16 óra között a főtéri színpadon nem lesz műsor - ehelyett hangpróbát tartanak a fellépők.

A kulturális központ mellett a Szatmár Megyei Múzeum is érdekes programmal várja az érdeklődőket május 27-29. között: nagyszabású kézműves vásárt szerveznek az új központban, a Corneliu Coposu sétányon, melyre eddig hatvanöt hazai és magyarországi termelő jelentkezett. A „Dinu Lipatti" Filharmónia zenekara Bach-koncerttel készül a Városnap alkalmából, amelyre május 27-én a Római Katolikus Székesegyházban kerül sor.

A városnappal párhuzamosan május 27-28. között zajlanak a Poesis Kulturális Napok, amelyet immár 22. alkalommal rendeznek meg. A kulturális napok programjainak helyszíne a „Poesis" Multikulturális Központ lesz. Az érdeklődők itt kiállításmegnyitón és irodalmi előadásokon vehetnek részt.

A szervezők igyekeznek hogy minőségi és látogatottság szempontjából is növekedést tapasztaljanak, és hogy elősegítsék a különböző közösségek kulturális értékeinek megőrzését. Mint megtudtuk az idei városnap egy  látványos tűzijátékkal és lézer-showal zárul.



A Városnap programja:

Május 27-29.

Kézműves vásár és mesterségek bemutatása a Coposu sétányon a G.M. Zamfirescu Kulturális központ és a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében.

Május 27. péntek

20 órától Bach-koncert a Római Katolikus Székesegyházban a szatmári filharmonikusok előadásában. Az est szólistája Fátyol Rudolf hegedűművész.

Május 28. szombat

11.00 - 12.00 - A Városnap hivatalos megnyitója a Gyermek Palota fúvószenekarának és a Nagykárolyi Gyerekklub mazsorettcsapatának közreműködésével.

12.00 - 13.30 - Könnyűzene műsor a Gyermek Palota és a Szatmári Művészeti Iskola diákjainak előadásában - Fellép a Stelutele Indeit és a Kramsel

15.30 - 16.50 - Könnyűzene és folk Ionel Bledea, Sorin Balaj, Carmen Barbur, Székely Gabriela, Tavis Bud, a Punctul Urmator és a Black River Blues Band előadásában.

17.00 - 18.20 - Miss Városnap szépségverseny ezt követően pedig divatbemutató a Gaby's Models modellügynökség szervezésében

18.30 - 19.00 - fellép a Lift zenekar

19.10 - 19.50 - Anda Adam

20.00 - 20.10 - Hip-hop Dance - Black & White Angels

20.10 -20.50 - Celia koncert;

21.00 - 21.10 - Crazy Dancers

21.10 - 22.10 - Kozmix koncert

22.20 - 22.40 - A Shadows Art tűzzsonglőr csapat bemutatója;

22.50 -24.00 - Voltaj koncert

24.00 - 24.20 - Tűzijáték és lézer show "Concept"

Május 29. vasárnap

14.00 - "Strong Man" Show a Libertatii téren, a Római Katolikus Székesegyház előtt


Idén látványos tüzijátékkal zárul a rendezvény
Idén látványos tüzijátékkal és lézer show-al zárul a rendezvény



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: