2009-04-30 16:34:03• hírek • Parajdi Andrea

Városnap az újközpontban

Idén a tavalyitól eltérően nem lesz olyan nagyszabású rendezvénysorozat a Szatmári Kulturális Napok, amelynek keretében a Városnapi programokat is szerényebben szervezik meg. A város költségvetéséből ebben az évben nem futja túl nagy "hepajra".

Csütörtökön döntöttek a városi tanácsosok arról, hogy mennyi pénzösszeget osztanak le a Szatmári Kulturális Napokat szervező intézmények számára.

A Szatmárnémeti Városnapokból idén csak városnap lesz, ugyanis csupán május 30-ra szerveznek programokat. Míg tavaly a rendezvény a strand területén több napon át zajlott, idén az újközpontban állítanak fel egy színpadon. Bár rövidebb lesz az idei városnapok, az esemény hagyományának tekintetében a színvonalat idén is megőrzik. A városnapját a G. M. Zamfirescu Kultúrház szervezi meg a város által biztosított 150.000 lejből.

A Szatmári Kulturális Napok részeként május 22-31 között rendezik meg a Sorompók nélkül Nemzetközi Színházfesztivált, illetve egy kézművesvásárt. Június elsején a nemzetközi gyereknap alkalmából is programokat szerveznek, valamint ekkor kerül sor a Romániai Ukrán Egyesület Szatmár Megyei szervezetének egyik rendezvényére is. Július 11 és július 26 között a Samfest koncertsorozatot is megtartják. Ezek mellett még ismeretlen időpontokon a Poesis Napok, a Partiumi Magyar Napok és a Szatmári Zenei Napok is megrendezésre kerülnek.

A városi tanács április 30-i ülésén 1 millió lejt osztott szét a kulturális programokat szervező intézmények részére.

Idén az újközpontban lesz a városnapi program.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: