2008-11-05 14:19:17• hírek • Parajdi Andrea

Városi körutat szerveztek

A Caritas Szervezethez tartozó Rehabilitációs Központ munkatársai városnézésre vitték az intézmény keretében működő óvoda beteg gyerekeit. Körútjuk során Ilyés Gyula polgármester is fogadta őket.

November 8-a, a Városok Világnapja, amely alkalomból sérült gyerekei számára, minden évben városi körutat szervez a Rehabilitációs Központ. Szerdán délelőtt hét gyerekkel indultak el, hogy megmutassák nekik Szatmárnémeti fő látványosságait. Mint megtudtuk bejárták a központi parkot, betértek a Székesegyházba, a Dinu Lipatti Filharmóniába, az Északi Színházba, felkeresték a Tűzoltótornyot, majd látogatást tettek Szatmárnémeti polgármesterénél.

A Rehabilitációs Központ fő célja, hogy segítse a fogyatékkal élő gyerekek társadalomba való beilleszkedését, éppen ezért, ha nincs is valamilyen évforduló, minden szerdán valamilyen programmal közösségbe viszik a gyerekeket. -Hihetetlenül nagy élmény és tapasztalat számukra ha emberekkel találkozhatnak, többet láthatnak a körülöttük lévő világból. A központunkhoz jelenleg több mint ezer beteg gyerek tartozik, az óvodánkba pedig tízen járnak, akikkel napi rendszerességgel foglalkozunk. Azt szeretnénk elérni, hogy a normális óvodákba is befogadják őket -magyarázta a Rehabilitációs Központ egyik munkatársa.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: