2011-09-06 17:04:55• hírek • Kocsis Zoltán

Oktoberfest lesz Szatmárnémetiben is

Münchenben 1810 óta nem múlik úgy el ősz, hogy nem legyen Oktoberfest. Nem lesz ez másként idén sem, amikor szeptember 17. és október 3. között ismételten több millió embert várnak a világ legnagyobb népünnepélyére. Idén fordul elő azonban először, hogy a müncheni buli egyszerre ér véget a szatmárnémeti Oktoberfesttel!

Igen, nem tévedés, szeptember 30. és október 2. között Szatmárnémetiben is lesz Oktoberfest, a város történelmében először. Az Észak-Erdélyi Német-Román Gazdasági Egyesület, a Német Demokrata Fórum és a Zirmer Bud Kft., a szatmári Polgármesteri Hivatal támogatásával ugyanis úgy döntött: a Németországban élő tagok, ismerősök tanácsára kipróbálják, a szatmáriakat mennyire vonzza egy ilyen jellegű rendezvény.

A buli „főhadiszállása" a Károlyi úton, a Dana1 hotel mögött felállítandó hatalmas, ezer személy befogadására alkalmas sátor lesz, ahol nem csak a zene, a hangulat és a menü lesz bajor, hanem a sör is, hiszen csak a Nürnberg mellett gyártott Veldensteinert csapolnak majd.

Amint azt Knil Robert szervezőtől megtudtuk, egy belépő 25 lejbe kerül majd, amiben benne foglaltatik majd egy liter Veldensteiner sör valamint egy bajor specifikumokból összeállított menü. Egy belépő fejében azonban csak négy órát tartózkodhat bárki a sátorban, újak pedig csak akkor léphetnek be, ha ürül hely odabent. Cégek is foglalhatnak helyeket alkalmazottaik, vendégeik számára, mint ahogy már egy nagy szatmárnémeti vállalat meg is tette.

További információk az Egyesület székhelyén, Fragilor utca 1 szám alatt esetleg a 0261-710316 telefonszámon vagy az office@drwsm.ro emial címen lehet szerezni. Az ünnepség programja - az Egyesület honlapján: www.drwsm.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: