2011-09-12 15:20:05• hírek • Kocsis Zoltán

Húszezer liter német sört hoznak az Oktoberfestre

Kolozsvár és Segesvár után Szatmárnémeti a harmadik olyan erdélyi város, amely Oktoberfestneknek adhat otthon. A világhírű müncheni utcai népünnepély kicsinyített mását, az első Sathmarer Oktoberfestet szeptember 30. és október 2. között rendezi a Német-Román Gazdasági Egyesület (DRW ) a Német Demokrata Fórummal, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal valamint a Zirmer Bud és a Kolozsváron székelő Terom Logistic&Distribution cégekkel karöltve.

A hétfői sajtótájékoztatón Dan Brumboiu, a DRW elnöke elmondta, hogy az egyesület érdekes és gazdaságilag is jelentős eseményeket kíván szervezni és reméli, hogy az Oktoberfest is ilyen lesz, mert ezzel is előbbre lehet lendíteni kicsit a város szekerét. „Célunk, hogy a szatmáriak kicsit belekóstolhassanak a bajor életstílusba, tekintve, hogy a megyében a német kisebbség jelentős szerepet tölt be", mondta Brumboiu.

Ezt követően Karl-Heinz Rindfleisch egy kivetítő segítségével bemutatta az események programját. Ebből kiderült, hogy az ünnepélyes megnyitó péntek délután lesz a Dana I. hotel mögött felállított sátorban. Az Oktoberfestet hivatalosan szombat délelőtt Ilyés Gyula nyitja meg a Dana II hotelben, majd egy hagyományos bajor ruhába öltözött konvoj fúvószene kíséretében kivonul a Károlyi út végén felállított, ezer személy befogadására alkalmas sátorig. Itt 25 lejes belépőjegyért mindenki kap egy liter sört (csak ilyen mennyiségben lehet majd hozzájutni a nedűhöz, ennél kisebb kiszerelés a szervezők ígérete szerint nem lesz) valamint egy teljes menüt, aminek részeként kipróbálhatja a speciális müncheni fehér kolbászt illetve a sült kolbászt.

Mindezeken túl kaphatóak lesznek tipikus bajor sütemények, míg a sörcsapnál az elmúlt 14 év német legjobb világos sörét, a Veldensteinert csapolják. Amint Thomas Emmerling, a nürnbergi sörgyár termékeinek egyedüli romániai forgalmazója elmondta, összesen kétszáz hektoliter, azaz húszezer liter sört hoznak - egyenesen Németországból. Kolbászból sem lesz hiány, összesen egy tonnát hoznak belőle Szatmárnémetibe.

Az eseményt a kulináris élvezetek mellett specifikus bajor népzene és tipikus bajor korcsmajátékok teszik színesebbé. Na meg a tombola, mellyel egy kétszemélyes, három napos nürnbergi utazást lehet nyerni.

A szervezők felhívták végezetül a cégek figyelmét, hogy szeptember 20.-ig foglalhatnak asztalt alkalmazottaik, vendégeik számára. További, az eseménnyel kapcsolatos információkhoz a DRW Fragilor 1 szám alatti székházában, a 0261-710316-as telefonszámon esetleg az office@drwsm.ro emailcímen lehet hozzájutni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: