2014-04-29 09:18:40• hírek • Blikk.hu

Varnus Xavér nem ünnepli meg a születésnapját

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett kőbányai díszpolgár számára is különleges 2014. április 29-e, csak éppen máshogy, mint amire elsőre gondolnánk.


Hogyan ünnepel?


- Sehogyan. Nem tudok kitüntetett napon életet szeretni. Létezésem ötvenedik évfordulója lesz a legátlagosabb napom, és ezt szerencsére a barátaim is tudják. Nem tudok mit kezdeni azzal, hogy a kaszás egy lépéssel közelebb ért hozzám. A 99 esztendős Fejtő Ferenc barátom stílusosan irigykedett, mondván: Milyen jó neked, hogy még a félidőnél vagy.

Két Kanadában élő fia miként köszönti fel?

- Rém egyszerűen, skype-on keresztül. Ilyenkor vesznek egy kis tortát, tesznek rá gyertyát, majd helyet foglalnak a kamera előtt, hívnak, és elfújják a gyertyákat hét, illetve tízezer kilométeres távolságban. Számomra, ez a lehető legtökéletesebb, de idén egy nagy megtiszteltetés is ért: felkértek, hogy augusztusban én nyissam meg a lipcsei orgonafesztivált Bach sírjánál.

Semmit sem csinál másképpen ötvenen túl?

- De, igen. Tele van a világ olyan városokkal, amelyekben bár jártam, de valójában nem voltam jelen. Világlátás szempontjából ugyanis cifra nyomorúság a zenészélet. Sokszor csak repteret, hotelt és néhány utcát láttam abból a távoli helyből, ahol voltam, és most kezdek rászokni a tudatos utazásra.

Még több bulvár hír a Blikk.hu-n olvasható! Kattintson!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: