2010-12-06 12:01:45• hírek • (x)

Várlak! Vigyél haza!

A szatmárnémeti Mixt Service kft. fogja be a megyeközpontban a kóbor kutyákat, amelyeket egy darai telepre szállítanak. A cég vezetői kérik az állatbarátokat, amennyiben tehetik, fogadjanka örökbe kóbor ebeket!

A cég a Polgármesteri Hivatallal kötött szerződés alapján tette és teszi a dolgát, a szabályok és törvények teljes tiszteletbentartásával, amint azt dr. Maurer Dorin, az Állategészségügyi Igazgatóság vezetője is alátámaszt. A telephelyen soha nem találtak semmi rendellenességet sem a helyi sem a Nemzeti Állategészségügyi Igazgatóság ellenőrző szervei. Ennek a telephelynek megvan a szükséges infrastruktúrája, ahová be tudják fogadni a kóbor állatokat, beolthatják, féregteleníthetik, ivartalaníthatják es mikrocsippel vagy más módszerrel azonosíthatjuk.

Ezt a telephelyet a közeljövőben bővíteni szándékoznak és kutyapanziót is létesitenek. Külön autóval rendelkeznek SOS helyzetekre is. A közeljövőben szeretnének együttműködni olyan kutyakiképző trénerekkel akik segítenének ezeknek a kutyáknak szocializálásában, emberhez, állathoz es mindennapi ingerekhez való szoktatásban, valamint képesek olyan pszichológiai tesztek elvégzésére amiből kiderül alkalmas-e az illető kutya beilleszkedni egy új környezetbe.


Dícséret azoknak, akik már fogadtak örökbe a telepről


A Mixt Service kft munkatársai azt szeretnék, ha a telephely az ebek számára nem végállomás lenne - pont ezért felkérik a lakosságot, hogy ha valaki kedvet érez ahhoz, hogy bármilyen módon áldozatkész munkával es elkötelezettséggel vállaljon olyan feladatokat amivel tudja segíteni az állatokat - szeretettel varják őket.

A cég a kóbor kutyák problémájával kapcsolatban nem részesíti előnyben az eutanáziát, de az sem lehet hagyni, hogy a kóbor ebek embereket bántsanak. A kóborkutya-probléma kapcsán nem beszelhetünk kizáró módon csak a kutyák jogairól. Figyelembe kell vennünk az emberek jogait is mert nem csak a kutyáknak hanem az embereknek is biztosítani kell a jogukat az egészséges élethez. A kutya egy intelligens és hasznos állat, amelyre szűkség van, de nem lehet ellenőrzés nélkül hagyni a kutyafalkákat amelynek sérülést és akár halált is okozhatnak - legotóbbi példa erre egy november végi Iasi-i eset.

Mindenképen figyelemreméltó azon kevés állampolgár cselekedete akik eddig is tetteikkel bizonyítottak állatvédői szeretetüket, örökbe fogadtak vagy mentettek meg kidobott állatokat. Az örökbefogadás továbbra is lehetséges, sőt, most azok számára is megnyílt a kutyák örökbefogadásának lehetősége, akik otthonukban nem tudják vállalni egy házikedvenc gondozását. Lehetőséget adnának egy olyasfajta örökbefogadásra, hogy az álatbarát biztosítani, finanszírozni tudja a kutya táplálékát, gyógyszeres kezelését, fenntartását, a telephelyen a Mixt Service vállalja a ''lakóhely'' biztositását, ahol az örökbefogató bármikor meglátogathatja kedvencét, sétáltathatja, játszhat vele.

A tervek szerint hamarosan nyílt napot is tartanak majd a daróc közelében található telepen, ahol a lakosság megismerkedhet a befogott állatok tartási körülményeivel, jelentkezhetnek önkénteseknek és akár örökbe is fogadhatnak állatokat.


Dícséret azoknak, akik már fogadtak örökbe a telepről


Dícséret azoknak, akik már fogadtak örökbe a telepről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: