2013-07-21 10:34:11• hírek • Blikk.hu

Várkonyi Andrea: Hogyan tovább?

Sok kapcsolatban eljön az a pillanat, amikor az egyik fél úgy érzi, nem biztos, hogy ott kellene lennie. Bár szereti a másikat, és sok időt töltöttek együtt, már nem az ami volt. Sokszor nem lehet azt sem megfogalmazni, ilyenkor mi a baj.

Nem kell, hogy feltétlen legyen egy vagy két konkrétan megnevezhető problémaforrás. Elég csak annyi, ha úgy érezzük, máshogy képzeljük a napjainkat, hogy nem tudjuk megfogalmazni, egyszerűen csak máshogy és máshol lennénk. És ez az a pillanat, amikor valami véget ér, de még nem tudjuk.

Vajon ettől a ponttól még vissza lehet fordítani a dolgokat? Vajon a sok szép év, a rengeteg közös emlék ami összeköt minket, elég ahhoz, hogy együtt maradjunk? Egyáltalán együtt kell maradnunk?

Ennél a pontnál még csak a minket ismerők tudják, hogy valaminek vége van, legtöbbször akivel történik, még észre sem veszi.

De vajon ilyenkor már tényleg csak az a kérdés, hogy MIKOR, mert a szakítás már elkerülhetetlen?

Az biztos, hogy ilyenkor olyan, mintha az ember egy csúszda tetején ülne, de az, hogy meddig tud megkapaszkodni, hogy fent maradjon, az tejesen bizonytalan. Ilyenkor az első fázisban még nem fogalmazzuk meg, hogy valami nincs rendben, csak egyre többet vagyunk magunkba fordulva, amit a barátaink és a hozzánk legközelebb állók előbb-utóbb észrevesznek. És természetesen fel is teszik a kérdést: mi a baj? Ilyenkor még annyira nem vagyunk magunk sem a tudatában, hogy kezdetben erre a kérdésre hevesen védekezünk, és teljes erőböl bizonygatjuk, hogy minden a legnagyobb rendben, a kapcsolatunk sosem volt még ilyen jó. Ez az az időszak, amikor még csak tudatalatt érezzük, hogy egy újabb szakítás, egy újabb magányos időszak, és egy újabb seb megszerzése előtt állunk. De ez ellen a szívünk annyira tiltakozik, hogy magunknak sem valljuk be.

Aztán eljön a nap, amikor nem tudunk tovább hazudni önmagunknak, de a másiknak még igen.Muszáj is, hisz még azt sem tudjuk, mi lesz. Ilyenkor, azt hiszem, már elindultunk a csúszdán, de még kezünket lábunkat kifeszítjük, hogy ne csússzunk tovább, és hátha van még visszaút... Van vajon? Még magunk sem tudjuk. Ezért a barátainknak bevalljuk, hogy valójában tényleg baj van, és ilyenkor hangzik el a legnehezebb kérdés amit egy jóbarát kaphat: szerinted mit csináljak? Elhagyjam, vagy maradjak?

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: