2010-11-08 15:25:54• hírek • Szatmar.ro

Várják az új igazgatók jelentkezését

A decentralizáció folytán a Szatmár Megye Tanácsának adminisztrálása alá kerülő több kórház igazgatói állását is versenyvizsgára bocsátották, miután ezeknek lejárt a megbízásuk.

Csehi Árpád, a tanács elnöke portálunknak elmondta, a leglényegesebb elvárás az, hogy jó szakember legyen a jelentkező, mivel a kórházak jelenleg igen nehéz helyzetben vannak.

A válság és a megszorítások miatt ugyan is kevesebb pénz jut az egészségügyre is, így az újonnan megválasztott vezetőknek nagyon komolyan kell venniük a dolgukat. Hosszútávon is az egyetlen járható út a különböző pályázatokra való jelentkezés, mivel egy-egy sikeres projekttel rengeteget lehet segíteni az adott egészségügyi intézmény helyzetén, ami természetesen pozitívumokat hoz úgy a betegek, mint a személyzet számára.

Az eddig Diana Mitrut által menedzselt avasfesőfalui városi kórház például ebben az évben pályázott sikeresen az Európai Unió egyik kiírására, amelynek révén modernizálták a járóbeteg-gondozó részleget.
Hasonló hozzáállásra van szükség a továbbiakban is a megye többi kórházában is, tudtuk meg Csehitől.

Az avasfelsőfalui egészségügyi központ vezetői állására hétfőn 16 óráig lehetett leadni a jelentkezéseket. Értesüléseink szerint csupán Diana Mitrut élt a lehetőséggel, a versenyvizsgára pedig november 15-én kerül sor.

A Szatmár Megyei Kórház menedzseri tisztségére november 23-áig lehet jelentkezni, november 30-án pedig a versenyvizsgára kerül sor, míg a TBC kórházban múlt héten mérték fel az egyedüli jelentkező, Sergiu Ioan rátermettségét.

A vezetőségnek bár előírásszerűen nem kötelező egészségügyi dolgozónak is lennie (mint ahogyan külföldön sem), minden esetre csak előnnyel jár az orvoslásban való jártasság is.
A vizsgáztató bizottság a Közegészségügyi Igazgatóság, a Megyei Tanács és a Kórház Vezető Tanácsának küldötteiből áll.


Új igazgatójelölteket várnak a kórházak élére
Új igazgatójelölteket várnak a kórházak élére (kép: archív)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: