2011-06-29 13:14:37• hírek • Szatmár.ro

Várják a roma jelentkezőket

Július 1-ig jelentkezhetnek a speciális középiskolai helyek elfoglalására a nyolcadikos roma fiatalok.

A roma integrációs program keretén belül a középiskolák vezetőtanácsa már négy évvel ezelőtt megszavazta, hogy bármelyik iskola bármelyik szakán lévő osztályba a meghatározott helyeken túl további két helyet tartanak fenn a roma diákok számára - a harmincas diáklétszám keretén belül.

Az osztályokba való felvételi kérelmet a nyolcadikos roma fiataloknak az általános iskolájuk titkárságán kell leadniuk július 1-ig - innen továbbítják ezeket a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségre. 
A speciális helyek elfoglalásához dossziét kell összeállítaniuk a diákoknak, amelynek tartalmaznia kell egy roma szervezet ajánlását, beiratkozási kérvényt, személyi igazolványt, a születési bizonyítvány hitelesített másolatát, az általános iskola jegyeket és a jegyátlagot tartalmazó iratot és egy orvosi igazolást.


A július elsejéig leadott kéréseket a jövő hét elején a megyei felvételi bizottság bírálja el, a leosztásra pedig nyílt meghallgatáson kerül sor július 6-án, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség multimédia termében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: