2010-11-24 10:20:35• hírek • Póti Orsolya

Várják a modellezőket

Klubbot alakítottak a szatmári modellezők; első találkozásukra három héttel ezelőtt, október 30-án került sor a szatmárnémeti „Doamna Stanca" Főgimnáziumban. A klub tagjai továbbra is várják azokat, akik szívesen foglalkoznak modellezéssel.

Bakai János, a klub kezdeményezője már több éve foglalkozik makettekkel és modellezéssel. Különböző anyagokból, főként kartonpapírból harci járműveket, tankokat, tengeralattjárókat és miniatűr épületeket készít. A modellezőben egy éve fogant meg egy olyan klub létrehozásának ötlete, amelybe bevonná mindazokat, akik szívesen töltik el idejüket ezzel az izgalmas hobbival.

Bakai Jánosnak néhány héttel ezelőtt sikerült is megalapítania az első Szatmári Modellezők Klubját, amelynek jelenleg hat tagja van. „A klub fő feladata, hogy összegyűjtsük azokat az embereket, akik szívesen modelleznek, és együtt, közösen több mindent elérhessünk ezen a területen. Eddig több makettkiállítás és -verseny ötlete is megfogalmazódott körükben, és szeretnénk több ilyen rendezvényre mi is benevezni. Szerintem a klub folyamatosan bővülni fog, mivel már vannak jelentkezők és többen is érdeklődtek tevékenységeink felől" - mondta el Bakai János a Szatmár.ro-nak.



Terveik között szerepel egy nagyobb terem igénybevétele, ahol kisebb műhelyt is kialakíthatnának, de egyenlőre szombatonként 10-től 12 óráig a Doamna Stanca Főgimnáziumban találkoznak a modellezők, várva, hogy az érdeklődők csatlakozzanak hozzájuk. Ezeken a találkozásokon megbeszélik a fejleményeket, és alkotásaikat is bemutatják.

A klub tagjai nem csak a képzett modellezőkre gondoltak, hanem a gyerekeknek és fiataloknak is szerveztek programot. A G. M. Zamfirescu Művelődési Központtal és a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökséggel közösen egy modellező szakkört is létrehoztak, amelyre 8-18 év közötti gyerekek és fiatalok beiratkozását várják.

„Véleményem szerint sokan dolgoznak ezen a területen, csak bátorsághiányban szenvednek, és nem merik vállalni a készített modellek és makettek bemutatását. A jelentkezőket nem csak a modellezésre szeretnénk megtanítani, hanem ösztönözni akarjuk őket a kreativitásra, egy kis történelmet is belefoglalunk a tevékenységbe, valamint a rajz, a festészet és a térmértan alapjait is megosztjuk velük"- magyarázta a klub elindítója.

Az ECO-modellező szakkörről bővebb információkat a G. M. Zamfirescu Művelődési Központban, valamint Bakai Jánosnál lehet szerezni, a 0751017469-es telefonszámon.


Bakai János makettjei
Bakai János makettjei


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: