2012-09-21 09:45:20• hírek • közlemény

Várják a jelentkezőket a meseíró versenyre

A Pertinax Egyesület lX. alkalommal hirdet mesealkotó, meseíró versenyt magyar anyanyelvű 4. osztályos tanulók számára Aranytoll - F. Diósszilágyi Ibolya emlékverseny címmel.

Cél: a tanulók nyelvi készségének, szókincsének, kreativitásának, improvizációs- és kommunikációs készségének fejlesztése. Jelentkezési határidő: szeptember 30. Megyei selejtező: 2012. október első hetén.

A mesék beküldésének határideje (Nagyváradra): 2012. október 10-ig (postabélyegző dátuma). Határon átívelő döntő időpontja, helyszíne: 2012. november 23-24.  Nagyvárad.

A verseny szabályzata:

Az egyéni vetélkedőre egy-egy osztályból korlátlan számú 4. osztályos tanuló nevezhet be. Nevezési díj 10 Ron/fő, amelyet a megyei szervezők gyűjtenek össze, s juttatnak el Nagyváradra a kijavítatlan mesékkel egyidőben. A határon átívelő döntőbe jutók nem kell újabb nevezési díjat fizessenek.

A megyei forduló legjobb meseíró diákjai, valamint a megyei szervező (1 fő) meghívást kap a határon átívelő döntőre, Nagyváradra. Az egyes megyékből meghívott diákok száma a megyei fordulóra jelentkezők számától, valamint az alkotások minőségétől függ.

A tanulók a meseírásra jellemző megadott szempontok alapján, valamint véletlenszerűen kiválasztott szavak felhasználásával kell mesét írjanak max. 120 perc alatt.

A megyei fordulón megírt meséket (javítás nélkül) kérem Nagyváradra küldeni a megadott határidőig, ahol pedagógusokból és írókból álló zsűri bírálja azokat. Határidő után érkezett alkotásokat  nem fogadunk el.

Minden íráson legyen rajta a diák és tanítója neve, az osztály, iskola, település, megye megnevezése.

Kizárólag a gyermek kézírásával alkotott mesét fogadjuk el.

Minden diák, aki a megyei fordulóra a versenyszabálynak megfelelően benevez, oklevelet és emléktárgyat kap, amelyet november 24-én adunk át a megyei szervezőknek Nagyváradon.

A legsikeresebb mesékből kiadvány készül Aranytoll címmel. Amennyiben a tanuló írása bekerül a legjobbak közé, tiszteletpéldányt kap az Aranytoll könyvből. A 2011-es résztvevők tiszteletpéldányait is november 24-én adjuk át a kísérő pedagógusoknak.

A megyei szervező  kíséri a meghívott diákot (diákokat) Nagyváradra. Fáradozásukat könyvcsomaggal, és egy (remélem) felejthetetlen nagyváradi élménnyel viszonozzuk.

A határon átívelő döntőn a tanulók elszállásolása és étkezése családoknál történik, míg a pedagógusoké bentlakásban (a költségeket a Pertinax Egyesület és a fogadó családok állják). Az útiköltséget nem térítjük meg.

Tunyogi Katalin, a Pertinax Egyesület elnöke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: