2016-01-18 17:44:10• hírek • Szatmár.ro

Várják a jelentkezőket a Kölcsey-szavalóversenyre

Kisiskolásoktól gimnazistákig bárki jelentkezhet a szavalóversenyre.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium a hagyományokhoz híven 2016-ban is meghirdeti a Kölcsey vers- és prózamondó versenyt a magyar kultúra napján. Az idei megmérettetés megszervezésében a himnusz költőjéről elnevezett oktatási intézmény mellett a LiterArt Magyartanárok egyesülete és a Balcescu-Petőfi Általános Iskola működik közre. A verseny két helyszínen fog zajlani: az elemi- és a középiskolás diákok a főgimnázium épületében, az általános iskolások a Balcescu-Petőfi Általános Iskolában versenyeznek majd január 22-én.

Az A1 csoportban versenyző előkészítősök, első és második osztályosok egy-egy szabadon választott állatmesével kell készüljenek versben vagy prózában. Az A2 csoportban a III.-IV- osztályosoktól egy-egy szabadon választott prózarészletet várnak Lázár Ervin, Berg Judit, Méhes György, Bálint Ágnes, Nógrádi Gábor vagy Csukás István műveiből.

A B1 csoportban versenyző V. és VI. osztályosoktól egy szabadon választott vers- vagy prózarészletet várnak a XX.- XXI. század gyermek- és ifjúsági irodalmából. A B2 csoportban (VII. és VIII. osztály) versenyzők egy szabadon választott, természetleíró, vagy a természettel kapcsolatos verssel kell készüljenek a XIX.- XXI. század magyar vagy világirodalmából.

A C1 csoportban versengő IX. és X. osztályos diákoknak egy szabadon választott költeményt kell szavalniuk Ady Endre, Kaffka Margit, Gellért Sándor, Fényi István, Dsida Jenő, Szilágyi Domokos, Páskándi Géza, Kovács András Ferenc, Jánk Károly vagy más szatmári alkotó költészetéből. A legnagyobbaknak, a C2 csoportban versengő XI. és XII. osztályosoknak az "életöröm, szerelem, játékosság - nyelvi, formai játékosság, motívumok játéka - témakörben kell választaniuk egy alkotást a XX.-XXI. század lírájából.

A versenyre január 22-én, pénteken 14 órától kerül sor. A szervezők iskolánként, csoportonként 2-2 diákot várnak. A más megyékből, illetve az országhatáron túlról érkező vendégek számára a szállást és étkezést a szervezők biztosítják.

Jelentkezni január 19-ig lehet a következő e-mail címeken:

A csoport: sarosi_melinda@yahoo.com
B csoport: feherklaura15@yahoo.com
C csoport: eniko_pataki@yahoo.com

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: