2013-03-27 12:22:36• hírek • Kocsis Zoltán

Várja az iskolákat a Környezetvédelmi Ügynökség

Várja a szatmári tanintézmények csoportjait a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség az április első napjaiban megszervezendő nyílt napja alkalmából. Azt követően, az erdők hava jegyében, több ezek facsemetét ültetnek majd ki az ügynökség munkatársai szerte a megyében.

Az április 1-4. között megtartandó nyílt napok keretein belül a Környezetvédelmi Ügynökség várja azon tanintézményeket, amelyeknek gyerekei szeretnének megismerkedni az intézmény működésével, tevékenységével. Az érdekeltek megtekinthetik az Ügynökség laboratóriumait, megismerkedhetnek a levegő minőségét figyelő rendszerrel. Az intézmény tájékoztatása szerint eddig a Ioan Creanga Általános Iskola, az Aurel Popp Művészeti Iskola és a 10-es számú Általános Iskola jelezte részvételi szándékát. Ezen tanintézmények valamennyien részt vesznek a „Tudj többet, légy jobb" programban.

A tervek szerint ugyanebben az időszakban ültetik majd el azt a 113 kocsányos tölgyet, 30 vörös tölgyet és 97 nyírfát, amelyekre az iskolák a „Zöld oázis az oktatásért" program keretein belül tettek szert.

A nyílt napokat egy újabb fontos időszak, az erdők hava követi.

„Az erdők hava erdészeti és ökológiai szempontból az egyik legfontosabb esemény, amely remek alkalmat biztosít arra, hogy felhívjuk fiatalok és a döntéshozók figyelmét az erdők fontosságára", jelentette ki Békéssy Erzsébet, az Ügynökség igazgatója.

Nyitányként április 5-én, pénteken Nagytarna mellett, a leendő iskolai tábor területén elkezdik 1150 fehér akác, kocsányos tölgy, nyír és nyárfa kiültetését. A folytatásban pedig az Ügynökség, az Erdészeti Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács közös projektje keretein belül 23,31 hektár, nitrátokkal szennyezett területet erdősítenek be - a nitrátokkal szennyezett területek nagysága a megyében 83,58 hektár.

Idén tavasszal csemetéket ültetnek Ákos, Batarcs, Borválaszút, Kolcs, Szamosdob, Aranyosmeggyes, Avasújváros, Szatmárpálfalva, Tasnádszántó, Tasnád és Csanálos határában. Első lépésben a szamosdobi szeméttároló közelében ültetnek fákat a szakemberek mellette a helyi önkormányzat és a szeméttelep munkatársai, önkéntesek valamint a Ioan Slavici Főgimnázium diákjai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: