2018-09-05 11:32:36• hírek • Bede Emőke

Váratlan fordulattal ért véget az autólopás ügye

Nem mindennapi hírről tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Rendőrség: kedden egy autótulajdonos a 112-es számon bejelentette, járgányát ismeretlen tettesek ellopták.

A rendőrség emberei a helyszínre vonultak, s annak rendje és módja szerint elkezdték kivizsgálni az ügyet. Az autó gazdája elmondta, hogy a kocsit, mellyel mindig a ház előtt szokott parkolni, vélhetően 17 óra és 18:30 között lopták el. Az egyenruhások az ilyenkor szokásos eljárásnak megfelelően biztosították a terepet, s értesítették a nyomszakértőket is.
 

Az egyenruhások erőfeszítései csakhamar eredményt hoztak, ugyanis megtalálták a kocsit, épp egy kőhajításnyira a tulajdonos házától. A kocsin nem voltak olyan nyomok, melyek arra engedtek volna következtetni, hogy feltörték, és nem véletlenül. Ugyanis ekkor már a bejelentőnek is eszébe jutott, kivételesen nem a háza előtt parkolt le, hanem egy kicsit távolabb. Azaz lopásról szó sem volt.
 

A bejelentés ennek fényében téves riasztásnak minősült, s épp ezért a feledékeny tulajdonosra pénzbírságot róttak ki. Ugyanakkor a rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hamis és félrevezető bejelentéseket, melyekkel a 112-es segélyhívó rendszerét terhelik le, 500 és 1000 lej közti bírsággal „jutalmazzák”.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: