2016-11-28 16:09:05• hírek • Szatmár.ro

Várakozásban

A Szent Család templomban tartották az idei advent első ifjúsági imaóráját, vasárnap este. A közösség fogalma áll az idei adventi ifjúsági imaórák tematikájának középpontjában.

November 27-én, vasárnap este hét órától „A közösség otthon" cím alatt gyűltek össze a város fiataljai a Szent Család templomban. Már hagyomány, hogy adventben és nagyböjtben is vasárnapról-vasárnapra egymást látogatják a szatmárnémeti római katolikus plébániák fiataljai, a Püspökség ifjúsági irodája által kiadott tematikában készülnek és tartanak közös imaórákat.

Papellás István plébános vasárnap este, köszöntőjében a lelkek felemelkedéséről elmélkedett: „Fontos és nagyszerű alkalom az adventi imaóra arra, hogy városunk fiataljai találkozzanak, együtt legyenek, imádkozzanak. Valami elképesztő mágnest adott az Úr Jézus a kezünkbe, amikor azt mondta, 'ahol ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük' (Mt 18,20). Testvéreim, használjuk ezt a mágnest. Ezzel a feladattal legyünk most is itt, hogy közös imaóránkkal levonjuk Krisztust a mennyből ide, magunk közé, hogy aztán ő felemelje a lelkünket a mennybe. Neki ajánljuk ezt az imaórát, lelkünket nemesítgetjük vele és engedjük, hogy az ő kegyelme töltse el azt. "

Énekek és elmélkedések váltották egymást az imaórán, amelyben megjelent a várakozás: „A hívő ember, a Messiás érkezésére vár. Tudja, hogy már egyszer, és véglegesen eljött, de továbbra is érkezik, és fogadására fel kell készíteni a szívünket. A megtestesülés a világ legnagyobb eseménye, mert Isten felvette az emberi természetet és közénk jött. Lehajolt hozzánk, és karácsony éjszakáján gyermek képében láthatjuk. A 'Velünk az Isten' titka betölti az adventi napokat, az ünnepre ezért nem elég egy rövid előkészület. A szeretet jelenlétét folyamatosan kell tudatosítanunk. A szeretet pedig egy személy: Jézus Krisztus."

Az otthon fogalmát hosszan vizsgálták, több oldalról közelítve felé. Így többek között megállapították, a közösség otthon is lehet: „Ha igazi közösségről beszélünk és nemcsak csoportosulásról, akkor ez magában hordozza az otthon fogalmát is. Egy krisztusi közösség otthon is egyszerre tagjainak"- hangzott el.

A következő adventi imaórára december 4-én, a Kis Szent Teréz templomban, „A közösség otthon"; aztán 11-én a Szentlélek templomban „A közösség a szeretet háza"; végül pedig a Székesegyházban 18-án, „A közösség Isten hajléka" címmel kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: