2015-10-10 19:34:41• hírek • Kocsis Zoltán

Vár állott most kőhalom – otthon kapott ki az Oli

Zsinórban harmadik hazai meccsét sem tudta megnyerni az Olimpia szombaton: az UTA elleni vereség és a Gaz Metan elleni gól nélküli döntetlen után ezúttal a Mioveni vitte el mindhárom pontot Szatmárnémetiből.

Miután a tavalyi szezonban az Olimpia egyetlen bajnokit sem tudott nyerni idegenben, ezzel szemben hazai pályán remekül szerepelt, addig ez erre a szezonra megváltozni látszik: Csík Tibor legényei már 7 pontot szereztek idegenben, odahaza viszont csak a Bihar FC-t tudták legyűrni.

Az eltiltását töltő Dumitru Muntean és a korosztályos válogatottba behívott Denis Chivari nélkül Csík Takács Rarest vonta hátra a védelem tengelyébe. Az első félidő nem is szólt másról, mint védekezésről - az Olimpia egyet sem lőtt az ellenfél kapujára. Igaz, a Mioveni sem volt sokkal veszélyesebb.

A meglehetősen eseménytelen első félidő után a másodikban már csak jobb játék jöhetett - gondolhatták a nézők. A játékrész elején Cosmin Nastasie két próbálkozása után Marius Galan veszélyeztette a hazai kaput, majd az 58. percben Lukács Darius találta el végre a vendégek kapuját. Kevéssel később Alexandru Bostina rontotta el a meccs ziccerét, amikor hat méterről az üres kapu mellé fejelt.

Ismét a vendégeken volt a sor Galan és Andrei Nila révén, amire Adrian Ciul válaszolt egy remek fejessel, ám Octavian Popescu a helyén volt. A 86. percben Roberto Ayza tört be a védelem mögé, jobboldali beadására pedig Vasile Buhaescu egyedül érkezett a hosszú saroknál és fejjel meg is szerezte a vezetést.

Egy kontra végén Ayza megszerezhette volna a vendégek második találatát is, ám az eredmény végül nem változott, az Olimpia egy gólos vereséget szenvedett, amivel visszaesett a 10. helyre. A csapat egy ideig nem javíthat szurkolói előtt, hisz a következő két fordulóban idegenben lép pályára, előbb Pankotán, majd Ramnicu Valceán.

Olimpia - Mioveni 0-1
gól:
Buhaescu (86.)
Az Olimpia összeállítása: Baican- Takács, Heil, Tataru, Iuhas- Ciul, Villand(73 Selagea), Rus, Lukács (68 Bura)-Faur (87 Roatis) ,Bistina

A forduló további eredményei:
Ramnicu Valcea - Kolozsvári Universitatea 2-1
gólok: Voinea (79.), Staicu (89.) illetve Boboc (27.)

Brassó - Meggyesi Gaz Metan 2-0
gólok: Matei (45.), Olteanu (70.)

Nagybánya - Tatrang 1-0
gól: Balauru (57.)

Karánsebes - UTA 0-2
gólok: Stratila (25.), Jorza (55.)

Resicabánya - Targoviste 0-1
gól: Anton (4.)

Nagyvárad - Pankota 1-0
gól: Mintas (54.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: