2016-06-13 18:23:14• hírek • MTI

Piqué hajrábeli fejese szakította meg a spanyolok sorozatát

A címvédő spanyol labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a cseh csapatot a franciaországi Európa-bajnokság D csoportjának nyitófordulójában, hétfőn. A spanyol együttes ezt megelőzően a legutóbbi három nagy tornáján nem tudta megnyerni nyitómérkőzését.

A spanyolok óriási mezőnyfölényben futballoztak az első félidőben, de csak kisebb helyzetekig jutottak, ezeknek pedig rendre könnyedén állta útját Petr Cech, a csehek kapusa.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a spanyolok még nagyobb nyomás alá helyezték ellenfelüket, de képtelenek voltak nehezebb feladat elé a csehek rutinos hálóőrét. 
A hajrában úgy tűnt, a csehek kivédekezik a hátralévő időt és szereznek egy pontot, de érkezett Gerard Piqué, aki barcelonai csapattársa, Andrés Iniesta tökéletes beadásából megszerezte a győzelmét érő gólt.

Eredmény:
D csoport, 1. forduló:
Spanyolország-Csehország 1-0
(0-0)
Toulouse, Stadium de Toulouse, 29 400 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gól: Piqué (87.)
sárga lap: Limbersky (61.) 
Spanyolország: De Gea - Juanfran, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Fabregás (Thiago Alcántara, 70.), Busquets, Iniesta - David Silva, Morata (Aduriz, 62.), Nolito (Pedro, 82.)
Csehország: Cech - Kaderábek, Sivok, Hubník, Limbersky - Darida, Plasil - Gebre Selassie (Sural, 86.), Rosicky (Pavelka, 88.), Krejci - Necid (Lafata, 75.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: