2014-06-30 13:38:35• hírek • Szatmár.ro

Megtartották az első dobrai táncházat

Június 29-én azaz vasárnap tartották meg az első táncházat a település Kultúrotthonában.

Ennek szervezői a Pro Dobra Egyesület és a dobrai pedagógusok voltak. Délután 5 órakor vette kezdetét a rendezvény, amelyen a tikkasztó meleg ellenére is sokan vettek részt. Ákos, Bogdánd, Dobra, Erdőd, Érszakácsi, Magyargéres küldött néptánc-csapatokat, de voltak vendégek Tasnádról, Szatmárnémetiből, Szilágyszérből, Nagybányáról és Nagyváradról is.

A 160 regisztrált résztvevő mellett mintegy 100 személy volt kíváncsi a rendezvényre.

A táncházat a Dobrai Orgonác Néptánccsoport tánca és népdal éneke nyitotta meg. Ezután következett a táncház rész, sorban táncoltak a vendégek, majd következtek az együtt táncolt táncok. A dalok és táncok oktatója, koreográfusa Kása Melinda és Kása Zsolt, akik alapos, kitartó és céltudatos munkával készítették fel a csoportokat a fellépésre, szatmári és felcsíki népi ritmusok alapján.

A Dobrai Orgonác Néptánccsoport három éve jött létre, 2011 áprilisában alakult meg. Több mint húsz tagja van, ők óvodás és általános iskolás gyerekek. A néptánccsoport a szülőfalu hangulatát kívánja felidézni, a nevét pedig a település délkeleti részét szegélyező, a régi időkben orgonabokrokkal benőtt domboldalról kapta.

A táncházra a Communitas Alapítvány támogatásával került sor.

Táncházat tartottak Dobrán

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: