2012-12-12 12:45:06• hírek • Kocsis Zoltán

Hétfő délig tűnjenek el a plakátok!

„Gratulálok a választások két győztes pártjának, az USL-ének és az RMDSZ-nek", kezdte szerda délelőtti sajtótájékoztatóját Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere. Majd rátért a lényegi mondandójára.

Elsőként felszólította valamennyi pártot és pártszövetséget, hogy hétfő délig az összes választási kampányplakátot, transzparenst tüntessenek el a város közterületeiről. Ellenkező esetben a polgármesteri hivatal takarítja majd el őket, aztán pedig benyújtja a számlát, figyelmeztetett a polgármester.

Ezt követően a város első embere elmondta, idén télen, a városi tanács és a már megkötött szerződés ellenére sem lesz korcsolyapálya az újközpontban, az Október 25 téren. Itt ugyanis különböző koncertek, előadások lesznek karácsony és szilveszter alkalmából (várhatóan mínusz sok fokban, szerk.), a korcsolyapályát pedig az Árpád utcán, a Szatmár Megyei Múzeummal szemben szerelik fel. A módosítást azonban még a városi tanácsnak is el kell fogadnia.

A polgármester elégedettségének adott hangot a közterület-fenntartó vállalat hótakarítási tevékenységével kapcsolatban és felszólította a város lakóit: mindenki tartsa tisztán, hó-és jégmentesen a háza, üzlete előtti járdát, különben büntetésre számíthat.

A folytatásban Natalia Covaci, a kulturális programok szervezőséért felelős iroda vezetője szót ejtett az önkormányzat által szervezendő ünnepi eseményekről is. December 20-23. között a Szabdság-tér Pannónia szálló felé eső részén rendezik majd meg a Karácsonyi Vásárt. Vasile Lucaciu szobránál a egy Télapó várja majd a gyerekeket, esténként pedig mind a négy történelmi szatmári vallási felekezet (római katolikus, református, görög-katolikus, ortodox) tart egy-egy kántáló estet.

Szilveszter estéjén 22.00 és 01.00 között szabadtéri koncertek (!) lesznek a Szakszervezetek Művelődési Háza előtti téren és természetesen nem maradhat el az ilyenkor szokásos tűzijáték sem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: