2016-03-04 19:22:24• hírek • Szatmár.ro

Van új helyszín, ahová sportcsarnok épülhet

A védelmi minisztériumtól kér földterületet a polgármesteri hivatal.

Rendkívüli tanácsülésre gyűltek össze péntek délben a városi tanácsosok. Maga a gyűlés hamar véget ért, hiszen a tervezett öt napirendi pontból csak egyről szavaztak, ám nehéz volt összehozni az egyetlen napirendi ponthoz szükséges szavazatszámot. Történt ugyanis, hogy a tervezet elfogadásához 16 támogató szavazatra volt szükség, de a tanácsülés kezdetén még nem volt jelen ennyi tanácsos. Némi telefonálgatás után aztán megjelent még egy-egy PSD-s és PNL-s tanácsos, így megkezdődhetett az ülés - Cosmin Ratiu például egy pácienst hagyott ott a fogorvosi székben.

A tárgyalt napirendi pontra egy kormányhatározat előkészítéséhez volt szükség - tudtuk meg Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsostól. Arról van ugyanis szó, hogy a védelmi minisztériumtól átvenne egy földterületet a polgármesteri hivatal, hogy oda - ha támogatási lehetőséget találnak - sportcsarnok épülhessen. A tervezet szerint a polgármesteri hivatal 4 éven belül megépítené a csarnokot, máskülönben vissza kell adnia a területet. A szóban forgó ingatlan a város szélén, a Vulturului utcában, a Draxlmeier gyár közelében található.

Mint Magyar Lóránd, az RMDSZ frakció vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta: azzal, hogy egy új területet jelölnek meg a sportcsarnok leendő helyéül, az RMDSZ egyik feltétele-kérése valósul meg. Néhány tanácsüléssel ezelőtt ugyanis megszavazták, hogy a Szamos partján található terület - ahová annak idején sportcsarnokot terveztek - más célra is felhasználható legyen. Ide épül majd a Mega Mallként emlegetett bevásárlóközpont, amennyiben a befektetőknek sikerül a földterületek tulajdonosaival megegyezniük a felvásárlásról. Akkor az RMDSZ azt kérte, találjanak egy új helyet a majd egyszer felépítendő sportcsarnoknak.

Magyar Lóránd szerint egyébként a város szélén található terület alkalmasabb lenne a sportcsarnok építésére, hiszen elegendő hely van parkolók kialakítására, illetve hosszú távon akár egy több sportpályás bázist is ki lehetne ott alakítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: