2019-10-03 10:38:39• hírek • Erdélystat/Szatmár.ro

Van szatmári iskola a Top10-ben. Íme az ország magyar tannyelvű iskoláinak rangsora

Közzétette a magyar tannyelvű iskolák, a 2019-es nyolcadikos képességvizsga alapján elkészített rangsorát az Erdélystat.

A toplista készítésekor az Erdélystat munkatársai a diákok román, matematika és magyar vizsgaeredményeit vették figyelembe az Tanügyminisztérium hivatalos adataira alapozva.

 

A három vizsgatantárgyat egyenlő súllyal számították be az átlagba, ugyanakkor a több tannyelvű iskolák esetén kizárólag az adott intézményben magyar nyelven tanuló diákok eredményeit vették figyelembe. Ugyanezt a számítással éltek az összes romániai iskola esetében, figyelembe véve a román, magyar és más kisebbségi tannyelvű tagozat eredményét, illetve az intézmény országos rangsorát is feltüntették a magyar tagozatú iskolák esetében.

 

A rangsor csak azokat az iskolákat és tagozatokat tartalmazza, ahol 2019-ben legalább 5 diák iratkozott be a képességvizsgára.

 

Országos szinten 2019-ben 155 020 diák iratkozott be a képességvizsgára, összesen 6 054 tanintézményben. Ezek közül 5 764 iskolában iratkozott be legalább 5 diák.

 

A magyar tagozatokon összesen 7 875 beiratkozó volt, 480 intézményben, ezek közül 427-ben volt legalább 5 diák, ennyi rang került kiosztásra.

 

A lista első helyét a marosávásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum foglalja el, második helyen a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum helyezkedik el, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumot sorolták a statisztika készítői.

 

A 427-es listán a Szatmár megyei tanintézmények közül a legelőkelőbb helyet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium foglalja el, 10. pozíciójával. Ezt követi a Hám János Római Katolikus Teológiai líceum a listán elfoglalt 30. hellyel, majd a Bălcesu-Petőfi Általános Iskola a 37. helyen.

 

A teljes lista INNEN tölthető le

 
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: