2017-03-03 17:48:09• hírek • Szatmár.ro

Van olyan, hogy a szék a falra kerül

A Szépművészeti Múzeumban láthatjuk Valer Sasu munkáit.

Péntek délután nyílt meg a Szatmárnémeti Szépművészeti Múzeum termeiben Valer Sasu, szatmári képzőművész kiállítása. Hivatalos megnyitó nem volt, az ifjú művész hagyta, hogy a látogatókra mindenféle magyarázat nélkül hassanak az alkotások. Elsősorban festményeket láthatunk a tárlatban, de van ebből meglehetősen különleges is: néhány portrét például Sasu régi székekre festett, majd ezeket "akasztotta" a falra.

Mint azt a Szatmár.ro-nak elmondta: elsősorban a terem hangulatához illesztette az elmúlt három év terméséből kiválasztott és kiállított képeket.

Valer Sasu az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum diákjaként érettségizett, majd Kolozsváron fejlesztette tehetségét a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetemen. 2004-ben tért haza Szatmárnémetibe, ahol egykori iskolájában dolgozott tanárként, majd Nagybányán lett egyetemi asszisztens az ottani képzőművészeti egyetemen. Tíz év múlva újra Szatmárnémetiben folytatta az alkotást: fest vászonra, falra, fára, grafikákat készít papírra.

Alkotásainak egy részét sokan életük végéig viselik, ugyanis egyik szenvedélye, amiben újabban kiéli tehetségét és alkotói vágyát, az a tetoválás.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: