2009-11-16 15:20:10• hírek • Parajdi Andrea

Van kutyamenhely a megyében

Hétfőn hivatalosan is átadták azt a magántulajdonban lévő kutyamenhelyt, amely körülbelül 150 kutya befogadására alkalmas és amely megoldhatja a Szatmárnémetiben lévő kóbor ebek helyzetét. A Polgármesteri Hivatal mihamarabb szerződést köt a tulajdonossal, hogy elkezdjék a kutyák begyűjtését.

Egy évek óta húzódó problémára talált orvoslást Balogh József magánbefektető, amikor úgy döntött, hogy egy két hektáros saját tulajdonban lévő területen egy menhelyt hozz létre a kóbor ebek számára, ahol majd az uniós szabványoknak megfelelően kezelik a kutyákat és arra is lehetőséget teremtenek, hogy a kutyabarátok örökbe fogadhassák az állatokat. A terv mára már megvalósult s november 16-án a Pusztadaróc és Dara közti útszakaszon lévő beruházást hivatalosan át is adták.

Az avatáson a kutyamenhely tulajdonosai és alkalmazottai mellett jelen volt Gaman Mihály Pusztadaróc polgármestere, Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor alpolgármester és Csehi Árpád a Szatmár Megyei Tanács elnöke is.


Ilyés Gyula mihamarabb szerződni akar a kutyamenhellyel
Ilyés Gyula mihamarabb szerződni akar a kutyamenhellyel


Ilyés elmondta a holnapi napot azzal indítják majd, hogy a Polgármesteri Hivatal és a menhely szerződésbe rögzíti a jövőbeni együttműködés feltételeit, amelyeknek eredményeként a municípiumban várhatóan megcsappan a kóbor ebek száma.  Csehi Árpád dicséretes ténynek tartotta, hogy valaki egy olyan magánbefektetésbe kezd, amely a közösség javára szolgál. Mint mondta bíznak benne, hogy a befektetés előnye lesz az is, hogy a megyei tanács tavaly korszerűsítette a Pusztadaróc és Dara közti útszakaszt, ezáltal pedig a létesítmény megközelíthetősége is könnyebbé vált.

A kutyamenhelyen kilencen dolgoznak majd. A begyűjtött kutyák elsőként egy váróketrecbe kerülnek, ahonnan mindegyiket külön-külön vizsgálja meg Dr. Magos Attila állatorvos. A vizsgálat után a kutyákat kategóriákba sorolják. Mindegyik eb külső és belső féregtelenítésen esik át, majd veszettség elleni oltást kap. Ha a telepre olyan kutya kerül amelyiknek van gazdája, felveszik a kapcsolatot a tulajdonossal, aki miután rendezte a kutya ellátásának költségeit hazaviheti kedvencét - tájékoztatott Dohi Géza, a menhely igazgatója.


Dr. Magos Attila állatorvos és Dohi Géza igazgató
Dr. Magos Attila állatorvos és Dohi Géza igazgató


A telepen minden állatot amelyik idős vagy beteg elaltatják majd, ám a fiatal egészséges ebeket chippel látják el és őket bárki adoptálhatja, aki elfogadja a szerződés feltételeit. Mint megtudtuk az örökbefogadás körülbelül 100 lejbe kerül az új gazdinak.

Balogh József elmondta további szolgáltatásokkal is bővíteni fogja a megyében egyedülálló vállalkozását, jövőre például szeretne egy kutyapanziót is létrehozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: