2009-09-30 15:02:25• hírek • Parajdi Andrea

Van kivitelező cég

Egy-két héten belül elkezdődik a Kossuth kerti tó felújítása, ugyanis lezárult a munkálatokra meghirdetett licit, így a nyertes céggel hamarosan aláírják a kivitelezési szerződést.

Volt idő amikor még megtippelni sem lehetett körülbelül mikor kerülhet felújításra a Kossuth kertben lévő tó, hónapokon keresztül ugyanis licit alatt álltak annak rehabilitációs munkálatai, hiszen két ajánlatot tett cég a közbeszerzési törvény lehetőségeit kihasználva legalább fél évet pereskedett egymással a bíróságon. Mindeközben vészesen fogyott az a határidő, amelyet a Környezetvédelmi Minisztérium a munkálatok befejezésére szabott ki. A rehabilitációra a környezetvédelmi alapból biztosítottak 700 ezer lejt, ám azzal a feltétellel, hogy az összeget 2009 szeptemberéig fel kell használni.

Szatmárnémetinek lobbiznia kellett a Minisztériumnál, hogy a kijelölt határidőt hosszabbítsák meg, míg végül sikerült elérni azt, hogy tavaszra tolták a munkálatok befejezésének határidejét.

-Más választásunk nincsen, az előttünk álló hideg időszakban fogunk hozzá a Kossuth kerti tó rendbetételéhez, mert ha tavaszig nem fejezzük be, akkor megvonják a támogatást, nekünk meg erre a célra más forrás után kell néznünk - mondta Ilyés Gyula polgármester, aki elégedetten hangsúlyozta, hogy sikerült végre pontot tenni a tenderkiírásra, így a napokban a nyertes Dominium Kft.-vel aláírják a kivitelezési szerződést, hogy mihamarabb elkezdődjön a tó vízgazdálkodásának feljavítása. A tervek szerint jövő nyáron majd csónakázni is lehet a Kossuth kertben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: