2009-06-10 10:10:43• hírek • Szatmár.ro

Konferencia gazdasági válság hatásairól

A gazdasági válság hatása egyéni és egyházi életünkre címmel konferenciát szervez szatmárnémetiben a Studium Academicum Alapítvány. Az igazán érdekesnek ígérkező redezvényre június 11-én, csütörtökön, a Szatmár-Kültelki református templom dísztermébe, délután 3 órától kerül sor.

Sok szó esik manapság a gazdasági válságról. Szakértők, elemzők próbálják meghatározni okait, következményit, időtartamát, miközben napról napra jobban és jobban tapasztaljuk a saját bőrünkön, hogy miként zuhan életszinvonalunk... Többnyire anyagi veszteségeinken mérjük a krízis intenzitását.

A Studium Academicum szervezésében sorra kerülő konferencia a válságnak - anyagi vonzatai mellett - a közösségromboló erejéről, erkölcsi, politikai hatásairól is szeretné lerántani a leplet, és egyházaink lehetőségeiről és felelősségéről is szeretne szólni.

A gazdasági válság felelrősíti az erkölcsi válságot, a radikalizmust, a szélsőségességet, a korrupciót! Milyen üzenete van ebben a helyzetnek az evangéliumot hírdető egyháznak? Milyen lehetőségeink vannak arra nézve, hogy ez az üzenet fékezze, vagy éppenséggel megfordítsa a felerősödő közösségromboló folyamatokat? Avagy az Egyház is csődbe kerül? Ezekre a kérdésekre szeretnének a konferencia résztvevői együtt feleletet kapni. A szervezők természetesen minden érdeklődő álláspontjára, észrevételeire, javaslataira is számítanak!

A Konferencia Programja:

15,00 - 15,15  Nyitó áhitat - Kállay László lelkipásztor, a Studium Academicum elnöke

15,15 - 16,15 Előadás: Egyház és politika a krízis idején - Leen van der Waal, a Hollandiai Református Államismereti Párt (SGP) és a Keresztyén Únió volt EU Parlamenti képviselője.

16,15 - 17,15 Előadás: A krízis hatása az európai és a világ többi politikai rendszereire - Henk-Jan van Schothorst, a Hollandiai Többpárti Demokrata Intézet konzultánsa.

17,45 - 18,45 Előadás: A szélsőséges politikai ideológiák hatása a fiatalokra - Dirk-Jan Nysink, az SGP ifjúsági szervezetének managere.

18,45 - 18,50   A konferencia bezárása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: