2009-09-29 17:04:23• hírek • Parajdi Andrea

Van kiút a válságból

Ha érdekli, hogyan látják a gazdasági válság hatásait a hozzáértő szakemberek, ha az ön cége is megérzi a nehéz pénzügyi helyzetet, vegyen részt a XVIII. Közgazdász Vándorgyűlésen, ahol számtalan kérdésre választ kaphat. Az eseményt idén Szatmárnémetiben szervezik meg Kiút a válságból a közép-kelet európai országok számára címmel.

Nemcsak közgazdászoknak, hanem különböző profilú cégeknek is komoly irányvonalat szabhatnak a jelenlegi válságos pénzügyi helyzetből való kilábalás tekintetében a XVIII. Közgazdász Vándorgyűlés neves előadói. Bokros Lajos, európai parlamenti képviselő, Daniel Daianu volt pénzügyminiszter, európai parlamenti képviselő, Kornai János közgazdász és Kádár Béla, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja a gazdasági válság előttünk álló szakaszairól, a várható mélypontokról és az azokon való minél könnyebb túljutási lehetőségekről tájékoztatják az előadások résztvevőit. Mindemellett szakmai eszmecserét tartanak a válság kialakulásának mechanizmusáról, a válságkezelési modellekről, illetve a gazdasági válság és társadalom kapcsolatáról is. Jelentkezés itt.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaságnak évről évre az egyik legjelentősebb szakmai rendezvénye a közgazdász vándorgyűlés, ahol immár hagyományszerűen a legaktuálisabb gazdasági témákról komoly tapasztalattal rendelkező szakemberek tartanak előadást. Az esemény mindemellett lehetőséget teremt arra, hogy az azonos foglalkozású szakembereket, az ország határokon belül és kívül is közelebb hozza egymáshoz, valamint hozzájárul a szakmai anyanyelv ápolásához is.

Jubileumi rendezvénynek is nevezhetnék a Szatmárnémeti vándorgyűlést, hiszen városunkban először és utoljára éppen tíz évvel ezelőtt szerveztek hasonló szakmai eszmecserét. Ahogyan azt Dombi Enikőtől, az R.M.K.T szatmárnémeti  elnökétől megtudtuk, akkor nagyon nagy érdeklődés mutatkozott a helyi cégek részéről, éppen ezért most tíz év távlatában is hasonló részvételre számítanak, pláne, hogy a téma most valóban időszerű, hiszen valamilyen formában mindenkit érint a pénzügyi válság.


Bokros Lajos, Kornai János, Daniel Daianu
Bokros Lajos, Kornai János, Daniel Daianu


A XVIII. Közgazdász Vándorgyűlés programja:

A rendezvény megnyitójára október 9-én, pénteken 16:30 órai kezdettel kerül sor az Astoria étteremben, ahol meghívott előadóként jelen lesz Románia egykori pénzügyminisztere, a jelenleg európai parlamenti képviselő, Daniel Daianu is. Az első plenáris előadássorozat 18 órakor zárul, ezt követően a vendégek igény szerint több szórakoztató program közül válogathatnak: ír zenét hallgathatnak a Back Door Pubban, salsa órán vehetnek részt a Loga Dance Clubnál, borozgathatnak a Tavernában, vagy kellemes városnéző sétára is indulhatnak.

Október 10-én, szombaton a reggeli után 9 órakor kezdődik a Szakszervezetek Művelődési Házában a plenáris előadások sora, ahol Bokros Lajos, európai parlamenti képviselő, illetve Kádár Béla a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja is feszegetni fogja a globális pénzügyi helyzet várható mutatóit.

A plenáris előadások két órakor fejeződnek be, majd 16 órától szekcióülésre gyűlnek össze a résztvevők. Három helyszínen - a Babes-Bolyai Tudományegyetem nagytermében, a Szakszervezetek Művelődési Házában, a Szatmár Megyei Tanács gyűléstermében - három témakört járnak körbe az előadók. Szó esik majd a válság kialakulásának mechanizmusáról, a válságkezelési modellekről, illetve a gazdasági válság és társadalom kapcsolatáról is. A szombati programok zárásaként az egyik Batizi úti étteremben díszvacsorát tartanak, ahol újabb lehetőség nyílik a szakmai kapcsolatok elmélyítésére.

Október 11-én, vasárnap az R.M.K.T közgyűlésével zárul a XVIII. Közgazdász Vándorgyűlés.

Akik érdeklődnek a közgazdász vándorgyűlés iránt egészen szeptember 30-ig jelezhetik részvételi szándékukat az RMKT helyi szervezeténél, a 0722-888839-es, illetve a 0361-407 800-as telefonszámok egyikén. A szükséges jelentkezési lap a www.rmkt.ro oldalon is kitölthető.

Az eseményt támogató vállalatok: Autonet, Radical, Hamorsoft, Technosam.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: