2008-03-10 18:09:34• hírek • István Löchli

Japán sztrájk a könyvtárban

 Megelégelték a bizonytalanságot a Megyei Könyvtár alkalmazottai, ezért japán sztrájkba kezdtek. 

Hétfőtől hivatalosan japán sztrájkba kezdtek a Megyei Könyvtár alkalmazottai, mert szerintük a Federalcoop és Szatmár Megyei Tanács közötti bírósági ügy folytán akadályozva van mindennapi munkavégezésük, ugyanis lakat került a könyvtár olvasótermére valamint kölcsönző részlegére is.

Amint az ismeretes, egy évvel ezelőtt a Federalcoop pert indított a Szatmár Megyei Tanács ellen, ugyanis szerintük a jelenlegi Megyei Könyvtár épülete az ő tulajdonukat képezi. A per lefolyása alatt könyvtár két kiemelten fontos  részlegére lakat került, mely nagymértékben megnehezíti az ott dolgozók munkáját, néha ki sem tudják szolgálnia a vendégeket, ami sérti a lakosság törvény által biztosított jogát.

Amint azt Paula Horotan, a Megyei Könyvtár Közönségszolgálati Osztályának vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, szörnyű, hogy egy ilyen fontosságú közintézményre lakat kerülhetett, ugyanis amellett, hogy anyagi nehézségekkel küzdenek nap mint nap, a könyvtárba látogatók még az olvasótermet sem tudják használni, sőt, a kölcsönző osztály bejáratára is lakatot helyeztek. A hétfői nap folyamán az áldatlan állapot miatt japán sztrájkba kezdtek, és amennyiben nem kapnak érdemi ígéretet arra, hogy hamarosan újra megnyílhat a könyvtár, vagy valamilyen részleges megoldást nem kapnak, akkor az alkalmazottak csütörtökön, március 13-án egy élő láncot fognak alkotni a Megyei Könyvtár épülete előtt, hogy mindenkiben tudatosuljon, milyen súlyos problémáról van szó. A statisztikai adatok szerint, még jelenleg is naponta háromszáz szatmári lakos veszi igénybe a könyvtár szolgáltatásait, mely országos viszonylatban is egy jó adatnak számít.

Egyébként a Megyei Könyvtár helyzetére régóta próbálnak megoldást keresni az önkormányzati vezetők, de mindmáig nem sikerült megegyezni a Federalcoop képviselőivel, valamint érdemlegesebb döntést sem tudtak hozni a sürgető problémára.

 
Paula Horotan: elfogadhatatlan ami itt történik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: