2013-11-07 18:04:50• hírek • Kocsis Zoltán

Van, ahol már kiosztották, másutt még meg sem érkezett

Szatmárnémetiben november 4-én, azaz hétfőn kezdett hozzá a polgármesteri hivatal az unió által támogatott élelmiszercsomagok kiosztásához. A megyében vannak azonban olyan önkormányzatok, amelyek gyakorlatilag már végeztek is a tevékenységgel, míg másutt még meg sem érkeztek a termékek.

Sárközújlak azon települések közé tartozik, ahol már gyakorlatilag véget ért a termékek kiosztása, mondja Szabó Ignác alpolgármester. A kisvárosban 429 nyugdíjas, 158 rokkantnyugdíjas, 95 szociális támogatásból élő és 77 munkanélküli jogosult a segélyre.

„Az élelmiszerek 95%-át már átvették a rászorulók", árulta el Szabó. Az előző években gondot okozott az élelmiszerek tárolása, ám ezt idén végre sikerült megoldani. A legnagyobb gondot az okozta, hogy olyanok is szerettek volna részesülni a támogatásból, akik nem szerepeltek a listán - holott néhányan ténylegesen rászorultak. Az alpolgármester elmagyarázta azonban, hogy a kedvezményezettek listáját a megyei tanácstól kapják és az élelmiszer mennyisége is ennek felel meg. Se többet, se kevesebbet nem kapnak.

Amíg Sárközújlakon már szinte a teljes mennyiséget elvitték, addig más települések még meg sem kapták az élelmiszereket. Ebbe a kategóriába tartozik például Kolcs is, ahol 518-an jogosultak a támogatásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: