2015-01-16 18:23:24• hírek • Kocsis Zoltán

Van ahol csak csendőrökkel lehet kiosztani a szociális segélyt

Egyetlen olyan esemény sem történt tavaly Szatmár megyében, ami komolyan veszélyeztette volna a közbiztonságot és a közrendet, jelentette ki pénteki évértékelőjén Vasile Bocea ezredes, a Szatmár Megyei Csendőrség parancsnoka.

A tisztségét néhány hónapja ellátó Bocea kiemelte, a törvény szerint a csendőrség prioritásai közé tartozik a közrend fenntartása, intézmények biztosítása és szükség esetén a konfliktusba való beavatkozás. Mindezeket figyelembe véve a szatmári csendőrök az elmúlt esztendőben 4455 különböző feladatot teljesítettek - ez napi 12 megbízást jelent. Ezek során 2772 szabálysértésre és 247 bűncselekményre derítettek fényt, hetvenet egyedül, a többit nagyrészt a rendőrség munkatársaival. A csendőrök 2014-ben 81 gyanúsítottat fogtak el.

Az érdekesebb adatok között szemezgetve kiderül, hogy a tavaly hét tüntetésen biztosították a rendet a csendőrök, továbbá 68 sporteseményen és 173 kulturális eseményen voltak jelen. A tavalyi évben 272 telefonos bejelentésnek tettek eleget a csendőrök.

Az előző évben 17 olyan speciális szállítmány haladt végig Szatmár megyén, ahol szükség volt a csendőrségi kíséretre és további 157 értékes szállítmányt (mint például a Románia aranyai kiállítás műkincsei vagy a kincstár autói) biztosítottak.

Kiderül a számadásból továbbá, hogy a különböző intézményekkel való együttműködés jegyében a csendőrök tavaly hat településen ellenőrizték az Electrica szakembereivel, hogy nem lopják-e az áramot, Nagyszokondon és Felsőboldádon pedig a szociális segélyt sem lehetett kiosztani a csendőrség biztosítása nélkül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: