2014-03-19 02:02:31• hírek • Kocsis Zoltán

Más kategória volt a Real Madrid és a Chelsea

Nem tulzás azt állítani, a Galatasaray és a Schalke egyszerűen nem volt egy kategóriában keddi ellenfelével, a Chelsea-vel illetve a Real Madriddal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóin. Ezt bizonyítja, hogy a törökök egyszer találták el az ellenfél kapuját, ám akkor se ők voltak, a németek legjobb embere pedig Fahrmann kapus volt, aki nem győzte jóvátenni a védők kapitális hibáit.

A Galatasaray teljesítményéről sok mindent elmond, hogy a törökök egyetlen szögletig sem jutottak. Mi több, a 91. percig el sem találták a Chelsea kapuját - sőt, igazság szerint akkor sem Galata-játékosról, hanem Ivanovicsról pattant a labda a jó helyen álló Cech kapus kezeibe.

A Chelsea ezzel szemben viszonylag gyorsan maga felé billentette a mérleg nyelvét az isztambuli 1-1 után: Oscar passzából Eto'o már a 4. percben gólt szerzett. Ezt követően is maradt a hazai fölény, a vendégek csak test test elleni ütközésben tudták felvenni a harcot, játékban nem. Lampard, Hazard, Terry és Willian is növelhette volna a londoniak előnyét, ám azt végül a 42. percben Cahill tette meg, aki egy szöglet után a kipattanó labdát közelről a léc alá bombázta.

A második félidőben aztán tovább lassult az iram, a Chelsea biztos előnye tudatában még kevésbé erőltette a támadásokat. Ennek ellenére Wilian, Lampard majd a meccs vége felé Hazard és Torres próbára tette Muslera kapust, ám az eredmény már nem változott.

Az est másik meccsén a Real Madrid 6-1-es előnyének tudatában fogadta a Schalkét és a 21. percben, gyakorlatilag első komolyabb helyzetéből, Ronaldo tovább növelte csapata előnyét. Alig tíz perccel később azonban a Schalke kiegyenlített, amikor Hoogland távoli lövése megpattant Ramos lábán. Ezt követően elkezdőtt a Fahrmann - Real Madrid párharc! A németek kapusa a szünet előtt sorra védett Isco, Morata, Nacho, a pihenő uátn pedig Ronaldo és Isco helyzeteinél. A másik kapu előtt mindössze Huntelaar keltett némi pánikor kevéssel a szünet előtt, de lövése a után a labda a kapu mellé gurult.

A 73. percben aztán Fahrmann sem tudta megakadályozni Ronaldo szezonbeli 13 BL-gólját. A portugál egymást követő hetedik BL-meccsén talált be. Két perccel később tovább növelhette volna góljai számát, ám miután Fahrmann védte Morata lövését, Ronaldo a felső lécre bombázott. A labda Bale elé került, aki önzetlenül kiosztotta meccsbeli harmadik gólpasszát, amit Morata már nem hibázott el.

A végén még Ronaldo és Bale is kihagyott egy-egy ziccert, az egész meccsen kapitális védelmi hibákat elkövető Schalke ezúttal azonban végül megúszta három kapott góllal.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágók (összesített eredmény):
Chelsea
- Galatasaray 2-0 (3-1)
gólok: Eto'o (4.), Cahill (42.)

Real Madrid - Schalke 3-1 (9-2)
gólok: Ronaldo (21., 72.), Morata (75.) illetve Hoogland (31.)
a vendégeknél Szalai Ádám a szünetben állt be

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: