2012-08-01 23:53:20• hírek • Kocsis Zoltán

Micsoda est: a CFR nyert otthon, a Debrecen és a Vaslui ikszelt idegenben

Ramos a boriszoviak szorításában fotó: dvsc.hu
Ramos a boriszoviak szorításában fotó: dvsc.hu

A Debrecen, a Kolozsvári CFR és a Vaslui is bizakodva várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Az erdélyiek egy büntetővel verték meg odahaza a cseh Slovant, és kevésen múlott, hogy a hajdúságiak és a moldovaiak nem ugyanilyen arányú győzelemmel térhettek haza Boriszovból illetve Isztambulból. Az ott elért két döntetlen azonban több, mint elfogadható eredmény.

Boriszovban agresszív letámadással kezdett a hazai csapat, ez meg is zavarta kissé a Debrecent, ugyanakkor a védelem jól helytállt, és nem engedte kibontakozni a hazai támadásokat. Ezután visszavett a tempóból a fehérorosz alakulat, a magyar bajnok pedig nem erőltette a támadásokat. A félidő utolsó pillanataiban két nagy lehetőség is adódott a BATE előtt, de előbb Korhut szerelt gyönyörűen, majd Verpecz mutatott be egy bravúrt.

A fordulást követően Kondás Elemér a védekező feladatokkal ellátott Ramos helyére Sidibe személyében csatárt küldött a pályára. Ettől támadóbb lett a Debrecen játéka, amely éppen Sidibe révén meg is szerezte a vezetést.Ezt követően a fehérorosz bajnok nagy nyomás alá helyezte a hajdúságiakat, ám egészen az utolsó pillanatig úgy tűnt, kihúzza Kondás Elemér alakulata, a 93. percben azonban egy szabadrúgás szerencsétlenül Sidibéről a Debrecen kapujába vágódott.

Kolozsváron is a hazai csapat kezdett határozottabban, ám néhány kisebb lehetőségük után mégis a csehek kerültek közelebb a gólszerzéshez, amikor a 29. percben Sural a kapufát találta el, a kipattanót pedig Bosancic az üres kapu mellé lőtte. Három perccel később a kolozsváriak válaszoltak, amikor egy szöglet után Kapetanosz fejelt, Bicik bravúrral védett.

A szünet után továbbra is a CFR kereste nagyobb intenzitással a kapu felé vezető utat és ez góllá is érett. Az 51. percben Tóth rántotta le Kapetanoszt a tizenhatoson belül, Cadu pedig értékesítette a jogos büntetőt. Alig négy perccel később egyenlíthetett volna a Liberec, ám Felgueiras bravúrral védett a veterán Stajner előtt. Ezt Cadu veszélyes fejese követte, majd jó ideig semmi izgalmas nem történt. Az idő teltével a csehek egyre inkább kitámadtak, a felszabaduló teret pedig a CFR jól használta ki, a kontrák végén Kapetanosz vagy éppen Rada is növelhette volna az előnyt.

Kapetanosz ezúttal egy büntető kiharcolásával segítette csapatát fotó: cfr1907.ro

A legnehezebb feladat a Vaslui előtt tornyosult, amely 55.000 ezer ember előtt lépett pályára Isztambulban a Fenerbahce otthonában. Ennek ellenére a román ezüstérmes cseppet sem volt megilletődött, mi több, az első félidőben sokkal jobban játszott, Stanciu, Haralambosz, Niculae és Sanmartean révén többször is közel kerültek a gólszerzéshez, ám Demirel kapus rendre megálljt parancsolt a labdának.

A törökök részéről ekkor csak a nyáron a Liverpooltól igazol Kuyt jelentett némi veszélyt a román kapura - ám ő sem sokat. A holland válogatott a szünet után is aktív maradt, ekkor pedig már a Fenerbahce is felpörgette a játékot. Fölényük azonban nem csak hogy meddő volt, de a 75. percben Antal 23 méteres bombája után hátrányba is kerültek. Ezt követően rohamozni kezdtek a törökök, de egyenlíteniük csak a 90. percben sikerült Bekir fejese nyomán. A hosszabbítás perceiben aztán akár a győzelmet is megszerezhették volna. Az idegenben szerzett gól, akárcsak a Debrecen esetében, sokat érhet a jövő heti visszavágón.

BL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
BATE Boriszov -Debreceni VSC 1-1 (0-0)
gól: Sidibe (93., öngól), illetve Sidibe (67.)

Kolozsvári CFR - Slovan Liberec 1-0
gól:
Cadu (53., 11-es)

Fenerbahce - Vaslui 1-1
gól:
Bekir (90.) illetve Antal

További eredmények:
Celtic (skót)-HJK (finn) 2-1 
gólok: Hooper (51.), Mulgrew (61)., ill. Schüller (47.)

Slask Wroclaw (lengyel)-Helsingborg (svéd) 0-3 
gólok: Finnbogason (36)., C. Andersson (72)., Nordmark (85.)

AEL Limassol (ciprusi)-Partizan Beograd (szerb) 1-0 
gól: Vouho (13.)

Anderlecht (belga)-Ekranas (litván) 5-0 
gólok: De Sutter (2.), Kanu (21.), Mbokani (41., 52.), M. Jovanovics (87.)

NK Maribor (szlovén)-F91 Dudelange (luxemburgi) 4-1
gólok: Mezga (13., 47.), Tavares (38.), Beric (77)., ill. Joachim (90.)

FC Köbenhavn (dán)-FC Bruges (belga) 0-0

Molde (norvég)-Basel (svájci) 0-1
gól:
Zoua (79.)

Sheriff Tiraspor (moldovai)-Dinamo Zagreb (horvát) 0-1
gól: Becsiraj (14.)

Ironi Kirjat Smona (izraeli)-Neftci Baki (azeri) 4-0
gólok:
Badas (42. - 11-esből), Abuhazera (52.), Gerzicic (70., 76.)

Kedden játszották:

Dinamo Kijev (ukrán) - Feyenoord (holland) 2-1
gólok: Immers (56., öngól), Ideye (69.) illetve Schaken (49.)

Motherwell (skót) - Panathinaikosz (görög) 0-2
gólok: Hrisztodulopulosz (14.), Mavriasz (76.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: