2009-11-16 10:11:22• hírek • Gozner Gertrud

Valutaváltóba tört be Surányi Krisztián

Surányi Krisztiánt pénteken tartóztatták le, miután ki akart rabolni egy valutaváltót a Bratianu sugárúton.

Liviu Taut, a Szatmár Megyei Rendőrség vezetője szerint a fiatalember ismét körültekintéssel szervezte meg az akciót. Kihallgatása során Surányi elmondta, hogy előtte alaposan felmérte a terepet, és azért esett a választása a Bratianu sugárút és a Dózsa utca sarkán levő pénztárra, mert onnan gyorsan el tudott tűnni. A valutaváltó belsejét is jól ismerte, többször járt bent, mindig más ruhában, hogy ne fogjanak gyanút.

Az akció napján, pénteken 14 óra 47 perckor Surányi letakart arccal belépett a helyiségbe, a fején egy baseball sapkát viselt, amelyet kapucni fedett. Kezeire, hogy ne hagyjon ujjlenyomatot, sebészeti kesztyűt húzott. Egy kést is magánál tartott, hogy azzal majd megfenyegeti a pénztárosnőt. A fiatalember nem készült fel arra, hogy zárva lesz az ajtó, és nem tud eljutni a kasszához, ezért meglepetésében elszaladt.

Az RDS-RCS rablás után a rendőrség fokozottan figyelte Surányit, mert arra gyanakodtak, hogy ismét támadni fog. Végig filmezték az akciót, majd pár méterre arrébb elkapták a fiút. Surányi eldobta a kést, viszont a kesztyűktől nem tudott megszabadulni. A rabló elismerte a tettét, és nyomban előzetes letartóztatásba helyezték.

A rendőrség munkatársai szerint a Johann Ettinger Líceum 18 éves diákja igazán élelmes, gyors felfogású személy. Első látásra nem tűnik agresszívnek, de sohasem lehet tudni, hogyan reagál ha sarokba szorítják- tették hozzá. A rendőrök remélik, hogy pár év múlva nem egy valós fegyveres rablás főszereplője lesz belőle.

A bíróság szombat délután 29 napos fogvatartási parancsot adott ki Surányi Krisztián nevére. Az első rablás után a fiatalembert szabadlábra helyezték, a június 24-én elkövettet RDS-RCS kassza elleni rablásért még felelnie kell. Ehhez még hozzátevődik a mostani rablási kísérlet. Liviu Taut elmondása szerint a fiatal bűnöző 2 és 7 év közötti börtönbüntetésre számíthat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: