2012-01-10 10:19:09• hírek • MTI

Váltságdíj bankhitelből

Tizennyolc évvel ezelőtt elrabolták és váltságdíjért szabadult, azóta a banknak törleszti a szabadságáért kifizetett négymillió-kétszázötvenezer eurót Giuseppe Vinci szardíniai vállalkozó.

"Évente kétszázötvenezer eurót törlesztek. Még 2023-ig kell fizetnem a részleteket, csak utána leszek végleg szabad" - mondta az Unione Sarda című szárd napilapnak.

A most 48 éves vállalkozó 1994 decemberétől 1995 októberig volt az emberrablók fogságában. Háromszáztíz napot töltött ugyanabban a pincehelységben. "Másfélszer két méteres lyuk volt, egy méter nyolcvan magas. Teljes elszigeteltségben teltek a napjaim. Éjjel-nappal fülhallgatós magnót kellett hallgatnom. Ha Rod Stewart-számot hallok, a mai napig az a penészes pince jut az eszembe" - idézte fel azokat a hónapokat.

A hatóságok a váltságdíj kifizetésének megakadályozására lefoglalták Vinci családjának a vagyonát, de az apja a tilalmat megkerülve élelmiszerlánca kasszájából kivett egymilliárd eurót, a maradékra pedig barátok vettek fel hitelt. Ezt fizeti most vissza a vállalkozó, aki 2008-ban Cagliariban éttermet nyitott. Tavaly novemberben felgyújtották a vendéglőt.
1971-től százhetvennyolc embert raboltak el Szardínián, közülük százhétért követeltek váltságdíjat. Az elraboltak egy hatoda nem tért haza.

A legtovább Giuseppe Vinci volt elrablói kezében. "Túl sok volt, megtörtem, és azóta se sikerült összeszednem magam. Akit elrabolnak, hiába nyeri vissza szabadságát, örökre börtönben érzi magát" - magyarázta nyilatkozatában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: