2009-10-22 15:02:35• hírek • Gozner Gertrud

Változtatott a kormány

Alig tíz napja csökkentették a fűtéstámogatásra jogosultak jövedelemhatárát, a kormány ismét módosított az intézkedést.

A Boc kormány szerdán megváltoztatta korábbi kedvezőtlen intézkedését, és a kisjövedelműek segítségére sietve megemelte a fűtéstámogatás felső küszöbét. Eszerint a helyi polgármesteri hivatalok keretén belül működő szociális intézmények kötelesek elfogadni a fűtéstámogatási kérvényeket azoktól a személyektől is, akiknek családjában az egy főre eső jövedelem 425 és 615 lej között van.

Ezzel a kormány visszamódosította azt az alig tíz napja bevezetett intézkedését, amely szerint csak a 425 lej alatti jövedelműek igényelhetik ezt a fajta juttatást. A rászorulók 2009. novemberétől 2010. márciusáig részesülnek fűtéstámogatásban.

Szatmárnémetiben a kérvényeket naponta 9 és 15 óra között a SPAS Szociális Gondozói Hivatal Ilisesti utcai székhelyén lehet leadni, a határidő október 31. A nyugdíjasok fel kell mutassák az októberi szelvényüket, az alkalmazottak pedig a szeptemberi nettó jövedelmük mértékét kell igazolják.

Továbbra is lehet igényelni a szilárd fűtőanyagokra - úgy mint fafűtés, szén és különböző kőolajipari termékek - szóló támogatást is. A SPAS munkatársai kérik, hogy mindenki valós adatokkal töltse ki az űrlapokat, a családtagok számát és azok jövedelmét helyesen tüntessék fel. A hivatal munkatársai már meg is kezdték terepen az ellenőrző akcióikat, és néhány esetben a helytelen adatok miatt kénytelenek voltak visszavonni a megítélt juttatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: