2009-08-25 12:21:18• hírek • Ferenczi Noémi

Változtatnának a feltételeken

Az elmúlt évek visszaélései miatt, ősztől szigorúbb feltételek mellett lehet majd fűtéstámogatást igényelni.

A fűtéstámogatás a kormánytól érkező juttatás a szociálisan hátrányos helyzetben élők számára. A támogatást a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) közvetítésével juttatják el a rászorulókhoz. A feltételek szigorítására amiatt lenne szükség, mivel az elmúlt években olyanok is kértek és kaptak támogatást, akiknek sem gázzal sem pedig fával működő fűtési berendezésük nem volt - magyarázta Kereskényi Gábor alpolgármester.

A tavaly ősszel közel 15 ezren igényeltek fűtéstámogatást és szinte mindenki meg is kapta azt. Az eddigi rendszer szerint, a fűtéstámogatás megszerzéséhez szükséges kérvényhez fizetésszelvényt vagy nyugdíjszelvényt, valamint a családtagok személyi igazolványairól vagy keresztleveleiről készült másolatot kellett csatolni. Azok a családok  kaptak fűtéspótlékot, ahol az egy főre eső havi jövedelem nem haladta meg a 615 lejt.

 

A SPAS javaslata szerint, a fentebbi okmányokhoz az adott ingatlan, - melyre a támogatást kérik, - adás-vételi szerződésének vagy bérleti szerződésének másolatát is kellene mellékelni, továbbá egy igazolást az adóügyi hivataltól, hogy a családban senkinek sincs adóköteles jövedelme. Gázzal fűtők igénylése esetén egy gázszámla-másolatot is kérnének, mely tartalmazza az adott fogyasztó szolgáltatóval kötött szerződésének kódját.

Ezekről a javaslatokról csütörtökön dönt a helyi tanács.

A tavalyi évben a fűtéstámogatás összege a jövedelem függvényében változott, a kiutalt minimális összeg 19, a maximális pedig 262 lej volt. A megítélt összeget havonta, márciusig kapták az arra jogosultak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: