2008-07-10 14:59:24• hírek • Szatmar.ro

Változtatások az ANL programban

 Legkésőbb tavasszal elkezdődhet a Poligonului utcára tervezett ANL lakások munkálatainak kilicitálása. 

Több mint egy évvel ezelőtt indítottak el egy ANL lakásprogramot, amely egy ideig nem mutatott előrehaladást. A Poligonului utcára tervezett tömbházak kivitelezésének licitje legkésőbb tavasszal elkezdődhet.

Ilyés Gyula polgármester a napokban látogatott Bukarestbe az ANL lakásprogram ügyében, ahol eredményes tárgyalásokat folytatott a főtervezővel. Az ANL-nek háromfajta programja van, az egyik a lakásvásárlási program, amely olcsón épít lakásokat, és a kormányrendelkezés értelmében a fiatal házaspároknak akár 20% visszatérítést is biztosíthat. Az eredeti tervek szerint a Szatmárnémeti ANL lakások is ehhez a programhoz tartoztak volna. Egy másik formája a bérleti lakások, amelyhez szintén a fiatal házaspárok juthatnak hozzá, nem vásárolhatják meg a lakrészt, viszont alacsony bérleti díjért éveken át használhatják. A harmadik program azoknak biztosít otthont, akiket az állam kiköltöztetett lakásaikból.

A polgármester elmondta, mivel városunkban is szükség lenne az ANL programok mindhárom fajtájára, így szükségesnek látta, hogy beszéljen a főtervezővel, azért hogy a Poligonului utcára tervezett 330 lakrész ne csupán lakásvásárlási lehetőséget biztosítson.

-Az elkövetkezendő egy évben városunkban is több olyan családot költöztetnek ki régi otthonukból, akik egykor megkapták a mostani lakrészeiket, ám jelenleg sincsen a tulajdonukban. Sikerült Bukarestben megegyeznem a főtervezővel, hogy a 330 lakás körülbelül 20-30 százalék a kiköltöztetett családoké legyen, további 200 apartmant a bérleti, míg a fennmaradó lakrészeket a lakásvásárlási program keretében építsék fel, legkésőbb tavasszal elkezdődhet a munkálatok kilicitálása is -magyarázta Ilyés.

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: