2016-04-26 17:28:46• hírek • Szatmár.ro

Forgalomváltoztatás lett a halálos gázolás következménye

Tilos lesz megállni a Shopping Plaza előtt - megszűnhet végre az áldatlan állapot a Golescu híd lábánál.

Ülésezett kedden Szatmárnémeti közlekedésbiztonsági bizottsága. Az ülésen több fontos, a szatmáriak életét nagyban befolyásoló döntés is született.

Az egyik ilyen, hogy a Horea utcából, azaz a színház utcájából ezentúl csak jobbra lehet majd fordulni. A döntés egyfajta reakció a nemrég történt közlekedési balesetre, amikor egy, a színház utcájából kiforduló autó halálra gázolt egy férfit. A most meghozott határozatot követően tehát az autósnak két lehetősége van, ha a színház utcájából a Sugárút, az állomás felé akar elindulni. Vagy tesz egy kört a régi főteret jelentő park körül, vagy a színház mellett közvetlenül balra fordul és a Dózsa György utcára érve onnan fordul ki a Sugárútra.

Egy másik döntés értelmében a Golescu híd lábánál, a Shopping Pláza előtt kialakuló parkoló kocsisornak vet véget - ugyanis oda kihelyeznek egy megállni tilos táblát.

A Golescu híd másik lábánál történő forgalmat befolyásolná egy másik tervezet, ám abban az ügyben nem született döntés. A híd lábánál szupermarketet nyitni szándékozó Lidl tervei szerint oda egy körforgalmat hoznának létre, ezzel pedig megszűnne a jelzőlámpás kereszteződés. Ezt a lehetőséget a bizottság tagjai tüzetesebben megvizsgálják és egy következő ülésen hoznak majd döntést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: