2016-07-20 16:15:01• hírek • Szatmár.ro

Változott a forgalmi rend a Crinul kereszteződésben

Elvileg gyorsabban lehet már átjutni a Golescu hídon, mint eddig. Átállították a jelzőlámpákat ennek érdekében, ugyanis amíg a Decebal-hídon csak két sávon lehet közlekedni, a másik átkelőt használják többen. De nem vetették el a Golescu hídon az három ideiglenes sáv kialakításána ötletét sem.

Közel egy hete zajlanak munkálatok a Decebal-hídon, emiatt pedig sokan a Golescu-hídat választják, ha át szeretnének jutni a Szamos egyik partjáról a másikra. Szatmárnémeti közlekedési bizottsága pénteken tárgyalt a Golescu hídon a forgalom folyamatossá tevésének megoldásáról. Arra jutottak, hogy ideiglenesen három sávon lehet majd átjutni a Nagypiac oldaláról a Crinul felé 11 és 17 óra között. Ezt azonban még nem vezették be. "Még kis időbe telik az ideiglenes sávelválasztók beszerzése, ezt követően indul meg a forgalom három sávon" - magyarázta a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor polgármester. Emellett megszüntették a kihajtás lehetőségét a 16-os lakónegyedből a Golescu híd baloldali hídfőjénél - ezt a döntést pedig a lakónegyedben élők eléggé nehezményezték.

A hét elején azonban még egy döntést hoztak: átalakították a forgalmi rendet a Golescu-híd lábánál, a Crinul-kereszteződésben. "Itt minden esetben egyszerre kap zöldet az egyenesen haladók és a balra fordulók sávja" - mondja Maskulik Csaba, aki szerint ezzel a jelzőlámpa-átállítással könnyebben át lehet majd jutni a hídon a lakótelepek felé. "Talán még szükség van egy kis hangolásra a jelzőlámpák idejét iletően, jó lenne, ha 5-6 másodperccel tovább tartana a zöld jelzés" - tudtuk meg a közlekedésbiztonsági bizottság tagjától.

Két útvonalon egyéb változás is történt. A hídról érkezők esetében és a Károlyi úton, Nagykároly irányából érkezőknél nem elég, hogy egyszerre kap zöldet az egyenesen menők és a balra fordulók sora, de az egyenes sávról lehet balra is fordulni. "A hídról a Károlyi útra térőket is két sáv fogadja, és a Károlyi útról a Golescu-hídra tartókra is két szabad sáv vár" - magyarázza Maskulik. "A kereszteződés másik két útvonalán nincs olyan nagy forgalom, hogy ott is ilyen változtatásra legyen szükség" - fűzi hozzá.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: